Геращенко заявила, що ТКГ не має повноважень порушувати “кримські питання” в Мінську

 

Під час засідань Тристоронньої контактної групи у Мінську не обговорюватимуть питання затримання українців в окупованому Криму. Про це заявила представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у коментарі “Українській правді“.

“Ні, мінські угоди стосуються тільки Донбасу і, на жаль, кейс Криму не входить до них і не обговорюється в Мінську ніяк. Ми констатуємо і на гуманітарній підгрупі, і на ТКГ занепокоєння значним збільшенням кількості заручників, яких хапають в Криму, на окупованій території”, – сказала вона.

За словами Геращенко, представники України у ТКГ не мають повноважень повноважень порушувати “кримські питання” в Мінську.

“Затримані в Криму найбільш безправні, адже там немає і не може бути українських консулів, до них не допускають міжнародні місії, ми нічого не знаємо про них і їх утримання, з того відео, що викладає в мережу ФСБ явно видно, що людей катують і на них здійснюють психологічний тиск”, – заявила вона.

Читайте також:
У Мінську знову говоритимуть про відведення військ та обмін заручниками. Кучма просить його звільнити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна