Джонні Депп взяв участь в акції на підтримку ув’язненого Сенцова. ФОТО

 

Американський актор Джонні Депп взяв участь у кампанії “В ув’язненні за мистецтво” (Imprisoned for Art), підтримавши українського кінорежисера Олега Сенцова.

Кампанію ініціювала правозахисна організація Voice Project (США) на підтримку артистів та музикантів, які опинилися за ґратами з політичних мотивів. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на Twitter Voice Project.

Голлівудська зірка Депп сфотографувався в образі ув’язненого Сенцова з табличкою на грудях, що показує дату затримання, термін та місце ув’язнення – 20 років, Якутськ, Росія.

Також проект підтримав низку політв’язнів в інших країнах – Туреччині, Саудівській Аравії, Таїланді, Еритреї тощо.
Серед інших відомих артистів, що стали на захист в’язнів – музикант Пітер Гебріел.

Як відомо, український режисер та громадський активіст Олег Сенцов був затриманий 11 травня 2014 року працівниками ФСБ в Криму. Його звинуватили в скоєнні терористичних актів на окупованому півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років ув’язнення в колонії суворого режиму.
Режисер назвав справу політичною і сфабрикованою та заявив про застосування тортур. Олег Сенцов відбуває покарання в Якутії.
Міністерство юстиції РФ відмовилося передавати Сенцова Україні. У відомстві заявили, що розглядають його як громадянина Росії після анексії Криму.
В ув’язненні Сенцов отримав Шевченківську премію.

Читайте також:
“Зелене світло для тортур”. Сенцова перевели в штрафний ізолятор

Відомі українці зачитали лист Сенцова. ВІДЕО

Відомі українці зачитали лист Сенцова. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна