Держприкордонслужба спростувала Лукашенка: більше зброї ввозять в Україну з Білорусі

 

Кордон з Білоруссю надійно охороняють, і Держприкордонслужба України не фіксує потоку вивезення зброї. Про це повідомив помічник голови ДПСУ Олег Слободян, коментуючи висловлювання президента Білорусі Олександра Лукашенка.

“Ми не фіксуємо на зараз суттєвих потоків вивезення зброї з України. Поодинокі випадки трапляються, але говорити про те, що є якісь стабільні трафіки чи цілі канали, підстав немає. Слова президента сусідньої держави я не можу коментувати, але ситуація не має такого масштабного характеру, як ідеться в заяві”, – цитує Слободяна “Укрінформ“.

Речник підтвердив свої слова офіційними даними Держприкордонслужби, згідно з якими за 9 місяців на білоруському кордоні прикордонники затримали 49 одиниць зброї. Серед неї: 28 одиниць – з Білорусі на в’їзд в Україну, 21 – на виїзд з України.

Тобто, пояснив Слободян, з Білорусі ввозили більше зброї, ніж вивозили з України. Також було вилучено 242 боєприпаси та 0,5 кг вибухівки, яку ввозили в Україну з Білорусі.

Олег Слободян наголосив, що, за всіма показниками, зброї вивозили з України менше, ніж за аналогічний період минулого року.

За інформацією білоруської сторони, яку вона надає українській у рамках обміну, найбільше зброї вони затримали на кордоні з Литвою – це понад 5 тисяч одиниць зброї, підсумував Слободян.

Читайте також:
Лукашенко розповів про проблеми Білорусі через Україну та міцні союзницькі відносини з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна