У Криму знову повідомляють про затримання українця-розвідника

 

Окупаційна влада Криму знову повідомляє про затримання громадянина України, який на їх думку, може бути співробітником головного управління розвідки Міноборони України.  Про це повідомляє російське видання “РИА Новости” з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Повідомляється, що у затриманого була граната, пістолет і елементи для виготовлення саморобного вибухового пристрою.

 “Затриманий у Сімферополі ймовірно співробітник ГУР МО України. Вилучено гранату, пістолет, елементи для виготовлення СВУ”, — сказав співрозмовник агентства.

10 серпня ФСБ РФ повідомила, що в Криму затримано громадянина України Євгена Панова,колишнього учасника АТО, назвавши його співробітником української розвідки.

На цій підставі Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму, а президент Путін скасував зустріч у “нормандському форматі”.
Український Генштаб назвав ці заяви провокацією.

Крім Панова, було затримано й арештовано ще кількох осіб, зокрема раніше судимого Андрія Захтея, який в останні роки проживав у Росії.
Панова і Захтея перевезли в СІЗО “Лефортово” у Москві. До Панова не допускають російських адвокатів.

Читайте також:
Третій затриманий ФСБ “диверсант” – екс-капітан судна ВМСУ Володимир Дудка. Вирахували по “Однокласниках”

Під час обшуку ФСБ знайшла в “диверсанта” Штиблікова візитку Яроша й декоративну булаву. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна