Порошенко вийшов на контакт із Білим домом уперше після перемоги Трампа

 

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Співрозмовники обговорили актуальні питання співробітництва між Україною і Сполученими Штатами та регіональної безпеки у контексті результатів президентських виборів.

Порошенко та Байден відзначили важливість координації зусиль із забезпечення виконання Росією зобов’язань відповідно до Мінських домовленостей та збереження політики міжнародних санкції проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

“Важливу увагу співрозмовники також приділили продовженню підтримки реформ в Україні, які почали приносити відчутні результати”, – зазначено в повідомленні.

Це перший офіційний контакт представників керівництва України та США після американських виборів 8 листопада, на яких переміг республіканець Дональд Трамп.

Нагадаємо, попереднього разу Петро Порошенко та Джозеф Байден мали телефонну розмову 26 жовтня.

Читайте також:
Порошенко зателефонував Трампу та домовився про зустріч

Саакашвілі похвалився, що в Європі його вважають “українським Трампом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна