Керівництво донецького “Шахтаря” змусило гравця видалити з Instagram пост на підтримку Збройних сил

 

Півзахисник “Шахтаря” і збірної України Віктор Коваленко видалив з Instagram патріотичний допис про бійців АТО за розпорядженням генерального директора донецького клубу Сергія Палкіна.
Про це, як повідомляє “Новинарня“, сайту “Чемпіон” розповів один із гравців “Шахтаря”, який побажав залишитись неназваним.

За його словами, гендиректор Палкін пояснив Коваленку, що цим постом він провокує погане ставлення до “Шахтаря” на окупованих територіях Донбасу.

Як відомо, у вівторок, 15 листопада, перед товариським матчем проти збірної Сербії гравці української збірної Віктор Коваленко, Олександр Кучер, Артем Кравець та головний тренер Андрій Шевченко відвідали харківський госпіталь, де зустрілися з пораненими українськими військовими.

post-kovalenka-pro-biytsiv-ato-v-instagram

Після цього Коваленко написав в Instagram пост: “Побували сьогодні у військовому госпіталі, скажу так, боляче бачити все це, можна сказати, що звичайні хлопці, віком трохи старші за мене!
Але з упевненістю можна сказати – коли бачиш їхні очі і просто цих людей, то знаєш – поки вони стоять на передових, борються за нашу свободу, то ми можемо спати спокійно!
Спасибі таким відважним людям! Слава Україні”!

В останньому матчі сезону (товариському) збірна України перемогла Сербію – 2:0.

Коваленко народився в Херсоні, але з юніорських команд грає за донецький “Шахтар”.




Після початку війни на Сході донецький клуб переїхав до Києва.

Президент “Шахтаря” Рінат Ахметов, який переважно живе у Великій Британії, провадить активну благодійну діяльність на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Читайте також:
Ахметов оновив вміст гумдопомоги для Донбасу. СТАТИСТИКА

Це не перший інцидент, коли тема війна на Сході України стає табу в “Шахтарі”. У 2014 році “гірники” відмовився надягати футболки з написом на підтримку української армії на гру УПЛ з “Карпатами”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.