СБУ виявила в зоні АТО сховище з російськими боєприпасами

 

Співробітники Служби безпеки України виявили три сховища з боєприпасами у Луганській області та осколкову міну російського виробництва поблизу пункту пропуску “Майорськ” на Донеччині. По це йдеться в повідомленні відомства, інформує “Новинарня“.

Зазначається, що схованки з боєприпасами буди облаштовані в лісосмугах у районі населених пунктів Станиця Луганська, Щастя та Сватове. Правоохоронці вилучили зі сховищ тридцять шість снарядів калібру 30 мм, п’ятнадцять гранат РГД-5 та Ф-1, постріл до гранатомета та протипіхотну міну МОН-50.

Поблизу пункту пропуску “Майорськ” співробітники спецслужби спільно з військовими після бойового зіткнення з диверсійною групою т.зв. “ДНР” виявлено незведену протипіхотну осколкову міну натяжної дії. За висновком фахівців, боєприпаси ПОМ-2Р1 з маркуванням “80-01-03” виробляються лише в Росії.

Оперативники СБ України спільно з військовою прокуратурою задокументували факт виявлення міни і додали до доказів російської агресії у рамках відповідного кримінального провадження та за кожним із фактів вирішується питання про відкриття кримінального проваджень за ст. 263 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Житель Авдіївки хотів обміняти арсенал зброї на харчі

Поліція Києва виявила сховок з арсеналом зброї з АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна