НБУ звинуватив Тимошенко в інформаційних атаках

 

Національний банк України звинувачує лідера партії “Батьківщина” Юлію Тимошенко в інформаційних атаках. Про це йдеться у зверненні НБУ, інформує “Новинараня”.

“Вже понад місяць Національний банк України перебуває під спланованою політичною інформаційною атакою. Лідер політичної партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко, яка збирає вкладників збанкрутілих банків на мітинги, відверто обманює українців. Цифри та факти, якими вона послуговується у своїх виступах та агітматеріалах, не відповідають дійсності та не витримують ніякої критики”, – сказано в ньому.

Також в НБУ зазначили, що до Тимошенко приєдналися декілька народних депутатів, які намагаються дестабілізувати економічну ситуацію, аби використати це у власних політичних цілях.

“Популістські гасла вигідні і для власників збанкрутілих банків. Їм Національний банк України завадив проводити схемні операції, виводити кошти з банків, продовжувати кредитувати депозитами вкладників виключно свій бізнес. І при цьому вони не хочуть повертати борги”, – сказано у зверненні.

Крім того в НБУ заявляють що такі дії можуть призвести до емісії, що спровокує стрімке зростання цін на продукти та послуги, знецінення гривні, здорожчання імпортних товарів (у першу чергу медикаментів та палива).

НБУ закликав депутатський корпус припинити політичні інсинуації й працювати разом над реформою фінансового сектору.

Читайте також:
Е-декларація Тимошенко: “Рух опору”, ювелірка, маєток в оренді від Шарапової, решта на чоловікові

НБУ обіцяє стримувати курс гривні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна