Лідери парламентських фракцій звернулися до ЄС щодо “безвізу”

 

Лідери більшості парламентських фракцій підписали проект звернення до Європарламенту і Ради ЄС щодо надання Україні безвізового режиму. Про це у “Фейсбуці” повідомила заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, інформує “Новинарня

“Сьогодні лідери майже всіх парламентських фракцій за ініціативи керівництва ВР( А. Парубія, О. Сироїд) підписали проект звернення до Європарламенту і Ради ЄС( у вівторок буде зареєстровано і сподіваюся, проголосовано) щодо надання Україні безвізового без зволікань”, – написала вона.

Геращенко зазначила, що Україна виконала всі 144 критерії плану дій візової лібералізації та наголосила, що спецмеханізм і “безвіз” – це паралельні процеси, тому закликали не пов’язувати ці два процеси.

“Ми з розумінням ставимося до нових викликів, що постали перед ЄС, зокрема, міграційної кризи, і до зусиль Євросоюзу ввести спецмеханізм як елемент захисту своїх кордонів. Але ми проти прив’язки старту безвізу до спецмеханізму. Це подвійні стандарти, адже інші країни, що мають безвіз з ЄС, користуються зараз усіма перевагами, для них не закрили безвіз до старту спецмеханізму. Ми вважаємо, що це паралельні процеси- надання Україні безвізу і старт спецмеханізму. Відверто озвучила цю позицію це на заході за участю посла”, – написала вона.

Читайте також:
Франція і Німеччина хочуть відкласти “безвіз” для України на період аж після своїх виборів

Єврокомісар розповів, коли будуть розглядати питання “безвізу” для України

Порошенко ще не втратив надію на “безвіз” у листопаді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна