Автомайдан вимагає відставки Авакова, інакше блокуватиме будівлю МВС

Після відставки з посади голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе, яку затвердив міністр, громадська організація “Автомайдан” виступила з вимогою звільнення самого міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
Як повідомляє “Новинарня“, відповідна заява розміщена на фейсбук-сторінці “Автомайдан”, її поширив адвокат “Автомайдану” з часів Революції Гідності Роман Маселко.

“Автомайдан, що має ефективний досвід зняття з посади попереднього міністра МВС Захарченка, вимагає звільнення Авакова з посади міністра внутрішніх справ і призначення на цю посаду зовнішнього професіонала не зі старої корумпованої системи!
Сьогодні, з відставкою Хатії Деканаїдзе, померла остання надія на продовження реформ Нацполіції!” – зазначено у відозві.

“Констатуємо беззаперечний факт: Арсен Аваков, який обіймає свою посаду найдовше в Кабміні, не тільки повністю провалив своє головне завдання – реформу і очищення від корупції відомства, а й зробив усе, щоб цю реформу заблокувати і зберегти стару корумповану систему!” – сказано в заяві “Автомайдану”.

Автори відозві наголосили, що Аваков забезпечив собі призначення на ключові посади в Нацполіції “некомпетентних, але вірних йому людей, руками яких зараз і відбувається відродження та цементування старої корумпованої системи, а саме: провал атестації шляхом створення кишенькових комісій Авакова, переведення на нові посади тисяч корумпованих даішників і бійців “Беркута” (навіть тих, хто під слідством у справах Майдану), блокування фінансування подальших кроків реформи Нацполіції, а також призначення на керівні посади “свіжої крові” з патрульної поліції та натомість продавлювання призначення на посади начальників УВС некомпетентних та корумпованих екс-міліціонерів, що не пройшли атестацію і навіть відвертих сепаратистів, як-то Шевцов”.

“Автомайдан” заявляє, що “без подальшого очищення і остаточного реформування Нацполіція імені Авакова перетвориться на монстра часів Януковича”.

ГО “Автомайдан” закликає парламентську коаліцію негайно розпочати консультації щодо кандидатури нового міністра внутрішніх справ та “обрати на цю посаду не політика, не олігарха, не “досвідченого” силовика, а зовнішнього професіонала, який зможе завершити розпочату Хатією Деканоїдзе реформу”

В іншому випадку “Автомайдан” погрожує провести всеукраїнський збір у Києві та “оголосити будівлю міністерства на вул. Богомольця територією без Авакова”.

Читайте також:
Протести 15 листопада: Аваков доручив рішуче припиняти провокації

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна