ФСБ в Криму показала відео із “зізнаннями” нібито диверсантів Штиблікова й Бессарабова

 

Федеральна служба безпеки Російської Федерації оприлюднила кадри нібито зізнань людей, затриманих у Криму як українські “диверсанти”.

Про це інформує РІА “Новости” з посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ Росії.

Арештовані у Севастополі Олексій Бессарбов і Дмитро Штибліков на відео кажуть, що їм нібито доручили підготовку диверсій і збір розвідданих у Криму.

“До входження Криму до складу Росії я працював під легендою журналіста громадської організації Центр “Номос”, – розповів Штибліков на камеру.

За його словами, ця організація збирала інформацію про безпеку Чорноморського регіону, вивчала внутрішньополітичну обстановку, діяльність націоналістичних організацій, “козачеських” організацій і організацій кримських татар.

Після анексії Криму Росією Штибліков “поміняв легенду” і, за його словами, влаштувався працювати в одне з відділень міністерства оборони Росії як цивільний службовець.

За словами чоловіка, у його завдання входили “збір розвідувальної інформації про дислокацію й організацію нових частин збройних сил Росії на території Криму, добір об’єктів для здійснення диверсій, збір розвідувальної інформації й даних про склад, дислокацію, організаційно-штатну структуру, завдання військових підрозділів на території Криму”, а також висвітлення інформації про військові навчання в Криму..

Бессарбов ствердно відповів на камеру: “Я є військовослужбовцем Міністерства оборони України”. За його словами, він працював референтом і старшим референтом інформаційно-аналітичного відділу ВМС України в Одесі, а пізніше – офіцером відділу спеціальної розвідки штабу ВМС.

Нагадаємо, ФСБ РФ заявила, що 9 листопада в Севастополі затримали “учасників диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України”. Пізніше з’ясувалося, що затримано Бессарабова Олексія Євгеновича, Штиблікова Дмитра Анатолійовича й Дудку Володимира Михайловича.
Трьох підозрюваних у підготовці диверсій арештували.
Управління розвідки Міноборони України заперечує, що в Криму затримали його співробітників.

Читайте також:
Під час обшуку ФСБ знайшла в “диверсанта” Штиблікова
візитку Яроша й декоративну булаву. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна