Біля Сирії втонув у морі винищувач із “задимленого” крейсера “Адмірал Кузнєцов”

 

Російський винищувач МіГ-29 упав у Середземне море і втонув майже відразу після зльоту з авіаносного крейсера “Адмірал Кузнєцов” поблизу сирійського узбережжя. Про це, як повідомляє “Новинарня“, каналу Fox News розповіли анонімні джерела в американському уряді.

“Три російські винищувачі МіГ-29 вилетіли з авіаносця радянських часів “Адмірал Кузнєцов” і полетіли в напрямку Сирії. Після того, як в повітрі у одного з російських літаків, здавалося, виникли механічні труднощі, вони розвернулися в напрямку авіаносця”, – йдеться в публікації.

Російський винищувач впав у воду, і російський рятувальний вертоліт забрав із води пілота, який катапультувався з парашутом.
Стан пілота, як повідомили представники розвідки США, залишився невідомим.

Про катастрофу також розповіли джерела журналу Combat Aircraft.

ОНОВЛЕНО. В міністерстві оборони Росії підтвердили інформацію про те, що винищувач МіГ-29К зазнав аварії у Середземному морі під час заходу на посадку на авіаносець “Адмірал Кузнєцов”.
Про це з посиланням на прес-службу міноборони РФ повідомляє ТАСС.

“При проведенні тренувальних польотів у результаті технічної несправності під час заходу на посадку за кілька кілометрів до авіаносного крейсера “Адмірал Кузнєцов” трапилася авіаційна пригода з палубним винищувачем МіГ-29К… Льотчик катапультувався і силами пошуково-рятувальної служби був доставлений на борт “Адмірала Кузнєцова”. Здоров’ю пілота нічого не загрожує. Льотчик готовий до виконання завдань”, – цитує агенція повідомлення міністерства.

У МО РФ зазначили, що російська корабельна авіаносна група продовжує виконувати завдання далекого походу в Середземному морі, польоти палубної авіації тривають.

admiral-kuznetsov-pozharkaРаніше повідомлялося, що російські військові літаки, які базуються на російському авіаносці “Адмірал Кузнєцов”, що прибув із Північного моря до берегів Сирії, почали польоти над Сирією з боєкомплектом та невдовзі мають приєднатися до ударів по позиціях повстанців в районі Алеппо.

По дорозі до Сирії крейсер “Адмірал Кузнєцов” був висміяний у соцмередах за стовп чорного диму з труби та “вуличні” червоні пожежні машини на палубі.




Читайте також:
Російська армада йде через Ла-Манш у Сирію. Британія остерігається за безпеку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна