У цьому році “бойових тисяч” виплачують майже втричі менше, ніж у минулому

 

У 2015 році “бойову тисячу” отримали 22 223 учасники АТО на загальну суму 101,332 млн. гривень, у 2016-му (до жовтня включно) – 7 686 осіб на загальну суму 38,272 млн. гривень.
Про це йдеться у відповіді департаменту фінансів Міністерства оборони України на запит Масі Найєма щодо  виплат за участь в АТО, відповідно до наказу МОУ  №49 від 2 лютого 2015 року.

Як відомо, за безпосередню участь у бойових діях після видання бойового наказу військовослужбовцям військових частин має виплачуватися додаткова винагорода у розмірі 1 тис. гривень за кожну добу такої  участі.

boyova-imsyacha-zhovten-2016

У фіндепартаменті МОУ зазначили, що не мають інформації щодо чисельності військовослужбовців, яким було відмовлено у виплаті зазначеної винагороди, а також щодо суми винагороди, яку було виплачено військовослужбовцям підрозділів, котрі обороняли промзону Авдіївки в період з червня до жовтня 2016 року.

Читайте також:
Міноборони готує новий механізм нарахування зарплат військовим та підвищення виплат ССО

У Міноборони спростували підвищення зарплати військовим ЗСУ

Міноборони в березні 2016 року:
Учасникам АТО виплачено 122 млн. грн. “бойових”, статус УБД надано майже 127 тисячам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна