Польських ультраправих, які спалили прапор України, побили свідомі націоналісти. ФОТО

 

Варшавські радикали, які спалили прапор України на Марші незалежності 11 листопада, незабаром були побиті місцевими активістами і втратили свою символіку.
Про це активісти, що називають себе “незалежними польськими націоналістами”, розповіли на сайті autonom.pl, передає “Новинарня” з посиланням на “Депо. Запоріжжя“.

Автори звернення зазначають, що наругу над українським прапором вчинили представники організації “Національна вільна Польща” (NWP).

fany-narodowa-wolna-polska-2

Відібрані прапори NWP

“В результаті зустрічі з нами NWP втратила два свої прапори, а її лідера, Дам’яна Бенька (Damian Bieńko), було побито та повалено на землю”, – розповідають активісти, додаючи як доказ фото з “трофеями”.

Організатори розправи розтоптали відібрані прапори, що в середовищі “ультрас” вважається найвищою ганьбою.

Також наводяться подробиці щодо паліїв прапору.

Фотогалерея:

damian-bienko-narodowa-wolna-polska damian-bienko-4 damian-bienko-1 damian-bienko-3 damian-bienko
<
>
Палій українського прапора Дам'ян Бенько, NWP

NWP (Narodowa Wolna Polska), де одним із лідерів Дам’ян Бенько (див. FB) – це варшавське ультраправе угруповання, в якому перебуває близько десяти осіб.
Воно сповідує пропутінські, антиукраїнські й антилитовські погляди, відзначається підтримкою терористів на сході України, підтримкою Сербії та ін.

Розтоптані прапори NWP

Розтоптані прапори NWP

Наостанок активісти на autonom.pl так пояснили мотиви свого вчинку: “Це протидія функціонуванню на внутрішній арені течій, що братаються з комуністами, підтримуючи російський імперіалізм, та сповідують шовінізм по відношенню до братнього народу України”.




damian-bienko-palil-fanu-ukrainyНагадаємо, під час традиційного Маршу незалежності в столиці Польщі у п’ятницю, 11 листопада, окремі його учасники допили пиво, кинули на землю прапор України, потопталися на ньому, а потім підпалили, вигукуючи “Бог! Честь! Вітчизна”, а також нецензурні гасла на адресу України, УПА, Степана Бандери тощо.
Цю подію зняли на відео кореспонденти “Газети виборчої”.

Посольство України готує офіційну ноту до Міністерства закордонних справ Польщі щодо спалення українського державного прапора на Марші незалежності у Варшаві. Про це повідомив тимчасовий повірений посольства України в Польщі Василь Зварич,

Читайте також:
Поки нацики у Варшаві палили прапор України,
посол Польщі в Києві дякував за оборону Європи від рашизму

Поляки попросили вибачення за “сепара”, що зруйнував пам’ятник УПА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна