На Закарпатті “пересічники” з іноземними автономерами другий день блокують прикордонні дороги

 

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією в неділю, 13 листопада, продовжили акцію перешкоджання руху на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску “Ужгород” (на кордоні зі Словаччиною) та “Солотвино” (на кордоні з Румунією). У суботу так звані “пересічники” блокували також дорогу на кордоні з Польщею (Львівська область, кордон із Польщею).

Як відомо, “пересічники” – українські власники авто з іноземними номерами – організували акцію протесту, що домогтися збільшення терміну транзиту на ввезення транспортних засобів на територію України.
Наразі, згідно до вимог законодавства, вони змушені раз на п’ять днів виїжджати зі своїми автівками з України.

Держприкордонслужба просить громадян врахувати інформацію про блокування доріг під час планування поїздок через вищевказані пункти пропуску.

Для відслідковування ситуації на місці перебувають представники Національної поліції.

За фактом блокування транспортних комунікацій на кордоні зі Словаччиною та Румунією розпочато кримінальне провадження. Процесуальне керівництво в ньому здійснює прокуратура Закарпатської області.

Як зазначила прес-служба відомства, влаштування на автошляхах перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту, карається штрафом від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Правоохоронці в суботу встановили, що акцію протесту організувала ГО “Пересічка”. Шляхом зупинки своїх легкових автомобілів вони заблокували рух по вул. Собранецькій в Ужгороді, що веде до КПП “Ужгород”, в обох напрямках. Такі ж дії, тільки вже з блокування КПП “Солотвино”, влаштували учасники акції “Пересічки” в Тячівському районі, вимагаючи прийняття закону про продовження строку перебування на території України автомобілів з іноземною реєстрацією до року.

Читайте також:
На Закарпатті невідомі стріляли в прикордонника на посту

На Закарпатті в перестрілці контрабандистів за участю депутата поранено 4 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна