Доба в АТО: 64 обстріли, четверо поранених військових, найважче – під Маріуполем

 

За минулу добу, 12 листопада, ніхто з українських військовослужбовців унаслідок бойових дій не загинув, але четверо дістали поранення. Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Загалом, за даними штабу АТО, за вказаний період відбулося 64 обстріли з боку незаконних збройних формувань. З них на Маріупольському напрямку – 43, на Луганському – 15, на Донецькому – 6.

За словами полковника Мотузяника, на Луганському напрямку бойові дії велися у Станично-Луганському районі за винятком самого райцентру, а також у Кримському і під Попасною. Бойовики застосовували артилерію і міномети. Зокрема, зі 122-міліметрової артилерії російські окупаційні війська вели вогонь по Новозванівці та Троїцькому.

З мінометів, гранатометів та стрілецької зброї – по Кримському, Новозванівці, Валуйському, Малиновому, Новоолександрівці та Троїцькому, зазначили в штабі АТО.

Левова частка обстрілів відбулася зранку. Також противник вів вогонь як у світлу, так і в темну пору доби.

На Донецькому напрямку після тривалої перерви під вогонь 122-мм артилерії бойовиків потрапив район селища Тоненьке, а також підтвердив вчорашню інформацію про загиблого місцевого жителя внаслідок даного обстрілу.
З мінометів різних калібрів бойовики обстріляли також Авдіївку.

Українські війська відповідали на вогонь, який бойовики вели на даному напрямку, сказав полковник Мотузяник.

“І Маріупольський напрямок. Порівняно з попередніми днями, противник різко збільшив кількість обстрілів наших позицій, використовуючи гармати і міномети”, – повідомив речник.

Як раніше повідомив прес-центру штабу АТО, на Маріупольському напрямку наші позиції двічі було обстріляно з 152-міліметрової артилерії в районі Мар’їнки та Широкиного, а зі 122-міліметрових артилерійських установок – біля Талаківки. Із мінометів різних калібрів – Широкине, Водяне, Талаківка, Красногорівка, Богданівка. Із гранатометів різних типів, озброєння БМП та стрілецької зброї бойовики вели вогонь по Лебединському, Водяному, Павлополю, Широкиному, Тарамчуку, Талаківці. Позиції ЗСУ в районі Широкиного та Павлополя обстріляв також снайпер.

Крім того, Мотузяник підтвердив поранення двох волонтерів у Мар’їнці.

Читайте також:
В АТО за добу 11 листопада – двоє загиблих і двоє поранених військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна