Трамп хоче воювати з “ІД”, а не з Асадом

Обраний президент США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що він готовий боротися з угрупованням “Ісламська держава” замість того, щоб скидати сирійського презмдента Башара Асада. Про це він заявив в інтерв’ю The Wall Street Journal.

“У мене протилежна позиція порівняно з іншими людьми (західними політиками – “Н”) щодо Сирії”, – сказав Трамп.

Трамп запропонував зосередити увагу на боротьбі з “Ісламською державою”, а не на поваленні сирійського президента Башара Асада.

“Сирія бореться з “ІД”, і нам потрібно позбутися “ІД”. В даний момент Росія є головним союзником Сирії, і тепер у нас також є Іран, який набирає сили завдяки нам і перебуває в союзі з Сирією”, – зазначив новообраний президент США.

Як відомо, Барак Обама дотримувався протилежної позиції. Зокрема, ще нещодавно обговорювалися плани США завдати авіаударів по військових базах сил Башара Асада, які знищують помірковану опозицію.

Читайте також:
Порошенко планує в наступному році зустрітися з Трампом

У США не припиняються протести проти Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна