Могеріні: Після перемоги Трампа позиція ЄС щодо України й Криму не зміниться

 

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні запевнила, що позиція Євросоюзу щодо України і незаконної анексії Криму не зміниться після перемоги Дональда Трампа на виборах в США. Про це Могеріні заявила в інтерв’ю Deutsche Welle.

“Наша політика щодо України не зміниться, і це визначається не у Вашингтоні”, – сказала вона.

За словами глави дипломатії ЄС, це стосується як політики щодо України в цілому, так і щодо незаконної анексії Росією Криму.

Водночас Могеріні висловила побоювання, що пріоритети нової адміністрації США можуть повести Америку далеко від деяких європейських базових принципів.

У зв’язку з цим вона висловила надію, що Трамп буде розділяти європейські цінності, які, за її словами, ЄС чітко визначив.

“Ми будемо раді працювати з США на основі цих цінностей. Але потрібно дати їм трохи часу, щоб вони могли визначитися з пріоритетами своєї зовнішньої політики”, – додала Федеріка Могеріні.

Читайте також:
ЄС не створюватиме єдину армію, але має більше витрачати на оборону, – Могеріні

Трамп хоче воювати з “ІД”, а не з Асадом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна