Челсі Клінтон готова продовжити політичну династію на виборах до Конгресу, – ЗМІ

 

Челсі Клінтон – 36-річна дочка Білла і Гілларі Клінтон – може спробувати стати членом Палати представників Конгресу США, продовжити політичну династію. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на газету New York Post.

Повідомляється, що Челсі може балотуватися в 17-му виборчому окрузі Нью-Йорка, змінивши 79-річну демократку Ніту Лоуї (Nita Lowey), яка пропрацювала в Конгресі майже 30 років.

За даними видання, в округ Лоуї також входить місто Чаппакуа, де розташований будинок сім’ї Клінтон.
У серпні Гілларі і Білл Клінтони придбали будинок по сусідству для дочки за 1,16 млн. доларів.

“Авжеж, Клінтонам потрібнен деякий час, щоб перегрупуватися після поразки Гілларі на виборах, та вони не будуть здаватися… Челсі буде продовженням політичного бренду “Клінтон”. В останні кілька років вона брала дуже помітну роль у роботі Фонду Клінтона і в ході виборної кампанії”, – зазначив співрозмовник видання.

Повідомляється, що Челсі зараз живе на Манхеттені, проте вона могла б легко змінити прописку, аби балотуватися на місце Лоуї.

Челсі Клінтон

Челсі Клінтон

Челсі Вікторія Клінтон – єдина дочка в сім’ї 42-го президента США Вільяма Джефферсона Клінтона та державного секретаря США (2009-2013) Гілларі Родем Клінтон.У період її дитинства Білл Клінтон був губернатором штату Арканзас. Коли в 1993 році Клінтон став президентом країни, 13-річна Челсі переїхала в Білий дім.

Певний час Челсі працювала у фонді хеджування Avenue Capital, а також у консалтинговій фірмі McKinsey & Company.

Була спеціальним кореспондентом NBC News у 2011-2014 роках. У даний час вона громадська діячка, працює з Фондом Клінтона та Глобальною ініціативою Клінтона, брала участь у президентській кампанії матері.

Як повідомляла “Новинарня“, перемогу на виборах президента США 8 листопада здобув кандидат від республіканців Дональд Трамп. У нього 290 голосів виборників при 270, необхідних для перемоги. У демократки Гілларі Клінтон залишається 228 голосів.
Непорахованими станом на ранок 12 листопада залишаються 20 делегованих голосів із двох штатів – Мічиган та Нью-Гемпшир.

Біллу Клінтону зараз 70 років, Гілларі – 69, вона була членом Сенату до 2009 року. Після поразки на президенстьких виборах 2016 року Гілларі Клінтон заявила, що продовжуватиме політичну боротьбу і громадську діяльність.

Читайте також:
Яким був шлях Трампа до президентства та риторика щодо України. ФОТО

Трампа обрали білі літні чоловіки. СТАТИСТИКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна