Зник адвокат Федосенко – колега вбитого Грабовського та свідок у його справі

 

Свідок у справі про вбивство адвоката Юрія Грабовського – адвоката Сергій Федосенкозник, поліція почала у зв’язку з цим розслідування. Про це повідомила агентству “Інтерфакс-Україна” адвокат Оксана Соколовська.

За її словами, провадження відкрито за статтею Кримінального кодексу про навмисне вбивство.

Соколовська додала, що заявила про зникнення свого колишнього помічника Федосенка в кінці жовтня і нагадала, що він був останнім, хто бачив Грабовського в його офісі в Києві.
Свідок стверджував, що в офіс адвокат прийшов з невідомим чоловіком.

Як відомо, на початку березня 2016 року з’явилася інформація про зникнення адвоката Грабовського, який захищав військовослужбовця ГРУ генштабу РФ Олександра Александрова в київському суді. Інформація про загибель Грабовського з’явилася 25 березня.

В цей же день заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Грабовський був убитий. За його словами, були затримані двоє підозрюваних, вони вказали на місце вбивства і поховання тіла адвоката.

29 березня Матіос оприлюднив відео з матеріалів слідства, на якому Грабовський – вочевидь під тиском чи під впливом якихось речовин – заявляє людині за кадром про те, що більше не буде захищати російського військовослужбовця.
Після вбивства Грабовського Соколовська, яка захищала інтереси іншого російського військовослужбовця Євгена Єрофєєва, була взята під цілодобову охорону співробітниками Служби безпеки України.

ГРУшників обміняли в Росію на Надію Савченко.

В кінці липня Матіос повідомив, що вбивство адвоката розкрито.

“1 серпня ми передамо матеріали адвокатам і двом підозрюваним для ознайомлення та передачі обвинувального акта до суду. Я обіцяв надати суспільству повну картину причин, наслідків, замовників цього злочину. У силу об’єктивних причин це затягнулося”, – сказав Матіос.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна