“План Шатун”: Росія планувала організацію дострокових виборів в Україні та загострення на фронті

 

Українські спецслужби зробили спільну заяву щодо плану дестабілізації в Україні “Плану Шатун”, який був серед так званих “листів Суркова”, які були оприлюднені хакерами. Зі слів начальник департаменту СБУ Анатолія Дублика, російські спецслужби намагаються дестабілізувати ситуацію для проведення дострокових парламентських виборів, дискредитації  української влади перед самітом ЄС та невиконання домовленостей про розведення сил в зоні АТО, інформує “Новинарня“.

 “Це організація дострокових парламентських виборів у нашій державі з метою приведення до влади і посилення російських сил у новому парламенті виключно з перспективою ревізії європейського курсу і зміни зовнішнього політичного вектора нашої держави. Старт зазначених дій запланований на 15 листопада всеукраїнської акції протесту банківських вкладників. Надалі з 17 листопада основний акцент протестних акцій буде зміщуватися на питання підвищення тарифів. Протест повинен перерости у блокування урядових структур, розширення претензій і вимог до влади”, – пояснив Дублик.

Безпосереднє керівництво і реалізацію цього плану здійснює перший заступник радника президента Росії Ардзімба,  контакт з політичними рухами в Україні окремими громадськими організаціями громадянин Вірменії Мартиросян.

СБУ зафіксовала окремі виїзди за межі України, а саме в РФ, організаторів цих акцій для отримання як фінансування, так і конкретних інструкцій та деталізації плану.

Також акції протесту сплановані на 24 листопада, коли Європарламент має розглядати безвізовий режим, переконати проросійські сили у тому, що українська влада не може стримувати громадян та тримати ситуацію під контролем.

Також другий етап плану мав припасти на кінець листопада-початок грудня.

Крім того, на фронті, за планом, також планується загострення на фронті та посилення бойових дій з метою невиконання домовленостей про розведення сил.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна