Міноборони готує новий механізм нарахування зарплат військовим та підвищення виплат ССО

 

У Міністерстві оборони України опрацьовуються нові механізми нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ зі збереженням нинішніх розмірів виплат або з їх підвищенням.
Яка буде зарплата військовослужбовців у 2017 році – про це інтернет-виданню “Новинарня” повідомили в прес-службі МОУ з посиланням на інформацію департаменту фінансів оборонного відомства.

“Згідно з проектом бюджету МОУ на 2017 рік, військовослужбовці отримуватимуть грошове забезпечення в повному обсязі на поточному рівні, а в деяких підрозділах грошове забезпечення навіть збільшиться. Наприклад, відпрацьовуються відповідні документи щодо виплат військовослужбовцям ССО (Сил спеціальних операцій)”, – розповіли “Новинарні” в управлінні комунікацій та преси Міністерства оборони.

Водночас фіндепартамент відомства планує змінити існуючу структуру грошового забезпечення військовослужбовців, за якої наразі “ставка” є лише невеликою часткою зарплати, тоді як решта, 50-70% – різні надбавки й премії, якими можна легко маніпулювати, урізаючи виплати конкретним військовим.

“Опрацьовуються нові механізми нарахування грошового забезпечення військовослужбовців, де майже 70% грошового забезпечення буде становити посадовий оклад, оклад за вислугу та оклад за військовим званням, і лише 30% становитимуть надбавки. Але, знову-ж таки, йдеться не про зменшення розміру грошового забезпечення”, – повідомили “Новинарні” про плани фінансового департаменту МОУ.

“Сказати, коли саме ці механізми будуть запроваджені, поки що неможливо, адже потрібно передбачити механізм перерахунку пенсій та ін.”, – додав один із представників управління комунікацій.

У МОУ зазначили: це точно буде не з самого початку 2017 року. “Такої ймовірності немає”, – підкреслили у прес-службі.

“Але планується, що [план буде втілено] в 2017 році”, – заявили в Міноборони.

Варто зазначити, що за роз’ясненням у МОУ “Новинарня” звернулася у зв’язку з тим, що останнім часом у Збройних силах почали циркулювати чутки нібито про скасування премій військовим у 2017 році. Таким чином, у Міністерстві заявляють, що чутки не відповідають дійсності, та просять не продукувати домисли.

Аналогічно в МОУ два тижні тому спростовували необґрунтовані сподівання на значне підвищення зарпалпт в ЗСУ у 2017 року.

Нагадаємо, як раніше писала “Новинарня“, в січні 2016 року уряд суттєво збільшив грошове забезпечення військовослужбовців Збройних сил. Відтак найменша зарплата солдата (без стягнень) стартує від 7 тис. грн., із додатковими виплатами залежно від посади, звання, перебування в АТО тощо.

Читайте деталі в нашому матеріалі:
Гроші в камуфляжі. Скільки насправді платять в ЗСУ 2016 року




У травні 2016 року до рівня ЗСУ підвищено зарплати військових ДПСУ (Державної прикордонної служби України).

Проект бюджету на 2017 рік, представлений Кабміном, у частині фінансування армії не передбачає збільшення зарплат військовослужбовцям ЗСУ.

Читайте також:
Сільська голова намагається понизити зарплати в ЗСУ, щоб трактористи не тікали на контракт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна