Україна готує позов проти РФ щодо незаконного видобутку копалин у Чорному морі, – Тука

 

Україна готує позов проти Росії до міжнародного суду щодо незаконного видобутку корисних копалин у територіальних водах Української держави. Про це повідомив заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука.

“Недавній випадок з українським прикордонним катером, який був атакований російськими літаками – ми ініціювали цю акцію, щоб отримати факти. А саме – щоб довести факт незаконного, бандитського видобутку корисних копалин в територіальних водах України. Отримавши ці докази, Мін’юст і МЗС готують позов проти Росії”, – зазначив заступник міністра.

За його словами, йдеться про “суму з дев’ятьма нулями”.

Також Тука нагадав, що на окупованих територіях Криму залишилося багато державних предметів мистецтва і артефактів. “На жаль, є інформація, що наше культурне надбання перекочовує на територію Росії”, – додав він.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко доручив МЗС почати арбітражне провадження проти РФ за порушення нею Конвенції ООН з морського права.

Читайте також:
Українські відомства реалізують секретний документ щодо деокупації Криму, – Черниш

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна