НБУ впровадить свою електронну валюту

 

Правління Нацбанку схвалило і презентувало дорожню карту Cashless Economy, в якій вперше прописані плани щодо використання технології блокчейн в Україні. Про це написав радник голови Держагентства з питань електронного уряду України Костянтин Ярмоленко у “Фейсбуці“.

“Одночасно з цим наш E-Government Агентство України готує просто таки фантастичні новини на тему пілотного переведення держреєстрів України на блокчейн!  Сподіваємося на тісну співпрацю з усіма зацікавленими учасниками ринку, розробниками і просто ентузіастами цієї інноваційної технології!”

НБУ впровадить електронну валюту

Зідно з опублікованим документом, НБУ має стати емітентом електронних грошей на базі технології Blockchain в рамках проекту “НСП Простір”. За очікуваннями НБУ, така форма електронних грошей здешевить еквайринг (альтернативу картковим платежам).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна