Координатор ОБСЄ в Мінську розповів, як відвідував українських полонених в ОРДЛО

 

Координатор від ОБСЄ у гуманітарній підгрупі ТКГ Тоні Фріш під час відвідання 26 жовтня українських полонених у непідконтрольних районах Донецької області перевірив умови їх утримання та передав заручникам листи від рідних.
Про це у середу, 9 листопада, за підсумками зустрічі в Мінську повідомила перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

За її словами, в середу відбулася зустріч Фріша з учасниками гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, зокрема з української сторони – Віктором Медведчуком, експертами СБУ Юрієм Тандітом і Юрієм Кочановим.

“Фріш розповів (…) деталі своїх відвідин окупованих територій і тюрем, де утримують наших заручників. Він зміг передати бранцям листи від рідних та проінспектував умови утримання. Це була перша за півтора роки можливість побачити хлопців, ми дуже довго цього добивалися… Але, звичайно, наша ключова мета – не відвідини, а звільнення”, – написала Ірина Геращенко в соцмережі.

За її словами, в гуманітарній підгрупі ТКГ у Мінську українська сторона закликала сепаратистів ОРДЛО надати коректну інформацію про утримуваних.

“І ми зробили конкретні, компромісні пропозиції задля звільнення заручників. Пройшлися по певних конкретних випадках незаконних утримань, висловили занепокоєння, що останніми тижнями значно збільшилась кількість випадків незаконних затримань на окупованих територіях. Привели всі відомі нам випадки таких незаконних затримань”, – написала Геращенко.

 

Читайте також:
Представник ОБСЄ в ТКГ Фріш зустрічається з українськими заручниками на Донбасі

Бойовики заявляють, що представник ОБСЄ задоволений утриманням
українських полонених в “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна