Саакашвілі після відставки їде в Київ “вимітати” владу

 

Михеїл Саакашвілі, який подав у відставку з посади голови Одеської ОДА, заявив, що переїздить до Києва, аби радикально міняти центральну владу. Про це він сказав під час свого звіту перед громадськістю у вівторок, 8 листопада, в Одесі, прощаючись із городянами.

“Я їду в Київ, я дізнаюся, яке влаштував свято Труханов (мер Одеси – “Н”), я бачу, що його “шавка” Голубєв на його гроші шашлики роздає на вулиці, я хочу сказати Голубєву, що застрягнуть у вас в горлі ці шашлики.
Я їду в Київ не просто звільняти Україну, я звільню і Одесу і всіх бандитів з Одеси виметемо до чортової матері, щоб ви не сумнівалися. Бандити Одеси, які дають вам гроші, вони живі тільки тому, що прокуратура, СБУ в Києві – їхні, адміністрація президента в Києві – їхня, в Раді вони сидять. Виметемо ми і цю Раду, і цю адміністрацію, і цей Кабмін”, – сказав Саакашвілі на зустрічі з громадськістю, яку транслював канал “112“.

Він говорив дуже емоційно, іноді зриваючись на крик. Зокрема, заявив: “Виметемо і цю Раду, і цю адміністрацію, і цей Кабмін, і тоді наведемо порядок в Одесі, і Одеса стане тим, чим вона повинна бути – найгарнішим містом України і всієї Європи”.

“Ідеї революції були зраджені…Тому ми знову біля розбитого корита. Яка різниця людям, хто до них буде байдуже відноситися, Порошенко чи Янукович… Якщо результат при Януковичу – хоча б гривня була трохи краща”, – сказав він.

“Півроку тому, у березні точніше, я пішов до президента і сказав, що не можу так більше працювати. Ми всі обманюємо людей, що всі його обіцянки, які ми разом давали перед місцевими виборами… нічого не робиться. Він мені сказав, ми разом позбудемось Яценюка і заживемо, і все піде добре. Це він мені сказав ще у січні”, – сказав Саакашвілі.

“Одеса – найкрасивіше місто, яке я бачив на пострадянському просторі. Це одне з найкрасивіших міст у світі, і це місто самого великого невикористаного потенціалу”, – зазначив він.

Михеїл Саакашвілі заявив, що хотів би мати в Одесі власну квартиру, проте не отримав її й цим пишається.

“Ви прекрасно знаєте, що в нас були перші голова УВС, перший керівник адміністрації і перший голова митниці, які не отримали в Одесі в подарунок квартири. Я б дуже хотів мати квартиру в Одесі, але не виходить. І цим я пишаюся. Можна показати, що можна працювати інакше”, – сказав голова обласної держадміністрації.

Раніше адміністрація президента повідомила, що Петро Порошенко готовий підписати указ про відставку Михеїла Саакашвілі, якщо відповідний документ внесе Кабінет Міністрів.
У свою чергу в Кабміні заявили, що погодять заяву Саакашвілі, коли вона до них надійде і якщо голова ОДА не передумає.
При цьому в уряді нагадали, що право звільняти і призначати глав адміністрацій належить президенту.

Петро Порошенко під час візиту до Словенії висловив надію, що уряд завтра (9 листопада) підтримає відставку Саакашвілі.
“Я сподіваюся, завтра уряд підтримає його рішення про відставку з поста голови облдержадміністрації, якщо він вирішив зайнятися політичною активністю”, – сказав президент.

“Навряд чи Кабмін захоче заслухати мій звіт. Не вистачало ще їм цю трибуну мені давати. Я із задоволенням поїду в Кабмін і зачитаю свій звіт”, – сказав Саакашвілі на зустрічі у вівторок, коментуючи механізм своєї відставки.

“Я приїхав в Україну приблизно в той же час, коли і мій інститутський однокашник Петро Порошенко, він з Молдови, а я – з Грузії. І, звичайно, я вдячний йому за надане мені українське громадянство. Тож всім доведеться звикнути, що я – український політик і буду здобувати перемоги або терпіти поразки не в Грузії, а в Україні”, – заявив Саакашвілі, додавши, що він не “гастролер”.

Нагадаємо, в понеділок, 7 листопада, голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі повідомив, що подає у відставку. Він заявив, що в Одеській області “президент особисто підтримує два клани”.

Його подальшу політичну діяльність пов’язують із розбудовою партії “Хвиля” (Сакварелідзе, Чумак, Касько та ін.).

Читайте також:
В АП заявили, що готували відставку Саакашвілі ще влітку

“Бо довкола всі погані”. Соцмережі про відставку Саакашвілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна