Прокуратура передала до суду заочно справу екс-ДАІшника, який тепер заправляє в “ДНР”

 

Прокуратура Донеччини передала в суд для заочного засудження справу, в якій фігурує колишній працівник управління Державтоінспекції ГУ МВС України в Донецькій області. 33-річний чоловік обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України – створення терористичної групи чи терористичної організації, інформує “Новинарня” з посиланням на обласну прокуратуру.

Під час спеціального досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2014 року екс- ДАІшник вступив до лав терористичної організації “ДНР” та був призначений на посаду начальника відділу т.зв. “ГАІ” Донецького міського управління “міністерства внутрішніх справ ДНР”.

“Перебуваючи на цій посаді, правоохоронець-зрадник надає злочинні накази і вказівки підпорядкованим йому особам щодо заволодіння зброєю, боєприпасами, охорони укріплень з метою протидії діяльності осіб, задіяних у ході проведення антитерористичної операції.
Крім того, він сприяє виданню державних автомобільних номерів з символікою «ДНР», здійсненню реєстрації та перереєстрації автомобільного транспорту, а також отриманню водійських посвідчень зразка бойовиків «ДНР», тим самим популяризуючи існування та легалізацію влади озброєних учасників терористичній організації «ДНР»”, – інформує прес-служба прокуратури Донецької області.

Оскільки співучасник терористів перебуває на тимчасово непідконтрольній Україні території, прийнято рішення про його заочне засудження.

“Наразі обвинувальний акт відносно нього скеровано до суду.
За співпрацю з терористами колишньому правоохоронцю загрожує до 15 років позбавлення волі”, – зазначає прес-служба, оприлюднивши фото неназваного зловмисника.

Читайте також:
………

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна