Росія застосувала в Алеппо парашутні бомби, багато жертв серед цивільних

 

У боях за Алеппо, що поновилися в суботу, 5 листопада, авіація Росії застосувала парашутні бомби проти військ сирійської опозиції, внаслідок чого загинули 11 осіб, ще 25 дістали поранення. Про це повідомляє турецька агенція Anadolu.

“Військова авіація Росії застосувала проти сирійської опозиції парашутні бомби. Жертвами авіаударів стали 11 осіб, у тому числі жінки і діти, ще 25 людей отримали поранення”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією представників місцевої самооборони під бомбардування потрапили західні передмістя Алеппо – Етаріб, Дарет Іззе та Ібін.

Внаслідок авіаударів будівлям завдано значної шкоди, більше 10 будинків зруйновано вщент.

Після завершення паузи у бойових діях у сирійському місті Алеппо поновилися бої. У суботу були завдані авіаудари по районах Алеппо, де перебувають повстанці, повідомляє Deutsche Welle.

Напередодні, 4 листопада, в Алеппо діяла десятигодинна пауза в бойових діях, оголошена для відходу повстанців, евакуації хворих та поранених.

Утім, опозиціонери заявили, що не вірять обіцянкам сирійського та російського режимів. Під час паузи у бойових діях 4 листопада з Алеппо не вийшла жодна людина.

Раніше в ООН заявили, що не можуть скористатися одностороннім перемир’ям, введеним РФ в Алеппо, щоб відправити допомогу в східну частину міста, контрольовану поміркованими противниками президента Башара Асада.

Тим часом турецька армія повідомила про “нейтралізацію” 24 терористів “Ісламської держави” на території північної Сирії, передає з посиланням на інформацію Генштабу Туреччини Anadolu.

“В Сирії турецькі війська за підтримки коаліційних авіаударів знищили 24 терористів “ІД”, – йдеться в повідомленні.

У заяві турецького генштабу також йдеться про про знищення 30 цілей “ІД”, у тому числі оборонних позицій і мінометів, поблизу сіл Шудуд і Нуман.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна