Наливайченко призупинив обрання у свій обком айдарівця Радченка, підозрюваного в бандитизмі й убивстві

 

Партія “Громадсько-політичний рух «Справедливість» призупиняє рішення зборів, які обрали головою представництва руху на Луганщині Ігоря Радченка, позивний “Рубеж” – колишнього “айдарівця”, підозрюваного в скоєнні тяжких злочинів.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу партії, яку очолює екс-голова СБУ Валентин Наливайченко.

“Таке рішення ухвалили через резонансну реакцію суспільства на результати зборів у Рубіжному, що на Луганщині”, – зазначено на сайті організації.

“Одразу повідомляю: призупиняємо рішення зборів громади, яка обрала своїм представником Ігоря Радченка. Виносимо нову кандидатуру на суспільне обговорення. Будемо вдячні за пропозиції та коментарі”, — заявив з цього приводу Валентин Наливайченко в суботу, 5 листопада.

При цьому в заяві “Руху Наливайченка…” з цього приводу зазначено: “Такого шквалу критики в бік воїна АТО, кажуть, не сподівалися почути. Тож, побачивши рівень суспільного обурення, не могли залишити все як є. Наша команда ще раз завітає на Луганщину та поспілкується там із представниками всіх громадських організацій, волонтерських рухів, воїнами АТО. З кожним, хто має свою думку з цього питання”.

“Валентин Наливайченко зауважив, що нікому не дозволить прикриватися своїм ім’ям, а Рух «Справедливість» цінує та опирається тільки на тих громадських активістів, волонтерів, воїнів АТО, у кого чесне ім’я та незаплямована репутація”, – сказано в повідомленні прес-служби.

Ігор Радченко "Рубеж" (на верхньому фото праворуч) - на зборах партії "Рух Наливайченка "Справедивість" у Рубіжному

Ігор Радченко “Рубеж” (на верхньому фото праворуч) – на зборах партії “Рух Наливайченка “Справедивість” у Рубіжному

Як повідомляла “Новинарня“, 1 липня Генпрокуратура оголосила підозру “Баті” Валентину Лихоліту, екс-начальнику штабу батальйону “Айдар”, та “Рубєжу” Ігорю Радченку – колишньому бійцеві того ж формування. Обом інкримінують бандитизм у зоні АТО в 2014 році.
2 липня суд обрав Радченкові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Апеляційний суд Києва 11 липня звільнив Радченка з-під варти на поруки народних депутатів Олександра Опанасенка (“Самопоміч”), Андрія Артеменка (Радикальна партія Ляшка) та Хвічі Мепарішвілі (“Народний фронт”).

Перед цим, під тиском громадськості, звільнили також “Батю”.

“За Рубежом тягнеться неслабий такий кривавий слід. Викрадення, тортури, віджими, мокрухи. У Лисичанську в березні 2015 року було вбито бійця “Айдару” Діму Шабрацького. Свідки вказують на Радченка. І Діма казав, що якщо його вб’ють, то це буде Рубеж.
Рубеж зі своєю групою працював і працює в інтересах “ригів” Бойка-Дунаєва. Віджимали ТРК “Акцент” під Дунаєва, наприклад”, – написав учора в “Фейсбуці” волонтер Роман Сініцин.

“У студії Шустера пан Наливайченко розливає відому демагогію про чесність і порядність, про совість і справедливість. І в цей час бандит та покидьок Радченко-“Рубіж” стає головою Луганського відділення партії колишнього голови СБУ. Думаєте, відставний головний есбеушник не знає, що за фрукт Радченко?.. Втім, яке це має відношення до справедливості…” – зазначив у свою чергу волонтер Юрій Касьянов.

Читайте також:
Прокуратура розписала, в якому бандитизмі 2014 року обвинувачують “айдарівців” Батю й Рубежа

Про злочини “роти Рубєжа”, яка нібито на замовлення екс-мера Лисичанська, а тепер народного депутата від “Опозиційного блоку” Сергія Дунаєва захоплювала ТРК “Акцент”, викрадала людей, займалася мародерством тощо, є чимало чуток. Але відкритих свідчень – набагато менше.
З іншого боку – чи варто цьому дивуватися, якщо ті, хто, можливо, міг би їх надати, гинуть від комбінованих вибухово-вогнепальних пострілів у голову? А інші – можливо – бояться повторити їхню долю, писала ранішеНовинарня” з посиланням на “Тиждень”.

До того, як піти добровольцем на війну, Радченко нібито був адвокатом, балотувався в депутати від різних політичних сил.

Колишній голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука писав про “Рубєжа”: “Небезпека його полягала не в тому, що він організував стійку злочинну групу під патріотичними гаслами, не в тому, що вони причетні до всього, що лише тільки можна собі уявити (вбивства, тортури, викрадення, здирництво, наркотики…). Ні. Головна небезпека полягала в тому, що будучи людиною розумною (фаховий юрист), цей персонаж невтомно намагався пролізти до органів державної влади!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна