Жебрівський доповів депутатам про втрати у лавах ЗСУ за добу та про руйнування за час війни

 

За добу в зоні АТО загинули двоє бійців АТО та п’ятеро поранених. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський під час зустрічі з делегацією Підкомітету з питань безпеки та оборони Комітету закордонних справ Європарламенту на чолі з Анною Фотигою, інформує “Новинарня“.

“Лише за поточну добу маємо двох убитих і п’ять поранених наших військових. Це один з наслідків обстрілів, що ведуться на всій лінії розмежування, а особливо інтенсивно – в районі промзони Авдіївки, на підступах до Маріуполя й Мар’їнки”, – зазначив  Жебрівський.

Крім того він повідомив, що нині відбувається суттєва зміна настроїв на контрольованій українською владою території. Коли раніше чимало людей виходили тут з протестами й не пускали наші війська вглиб регіону, то зараз кардинально знизилася кількість людей, котрі хотіли б жити у так званих “ДНР” чи “ЛНР”. Існує лише 15-17 відсотків людей, які воліють якогось об’єднання з Росією, а от 72 відсотки є прихильниками України.

Також європарламентарям  розповіли про руйнувань: лише на Донеччині результатом конфлікту стало понад 9 тисяч знищених чи пошкоджених об’єктів, доріг, мостів. Такий збиток від воєнних дій становить понад 3 млрд. гривень. Деякі населені пункти як  Широкине, Водяне, Опитне тощо фактично потрібно відбудовувати знову. А збитки в неконтрольованих Україною районах досі не підраховані через відомі причини.

Читайте також:
На Донецькому напрямку бойовики вели вогонь з БМП

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна