Українським артистам вдалось випередити російських за кількістю концертів в Україні

 

У 2016 році концерти українських виконавців стали проходити в 7-8 разів частіше, а російських – в 12 разів рідше, ніж чотири роки раніше. Що стосується західних артистів, то частка їх виступів знизилася незначно – з 30% до 20% від загальної кількості виступів. При цьому кількість концертів в Україні за останні чотири роки практично не змінилася. Такі дані наводить квитковий сервіс Karabas.com.

Повідомляється, що до 2013 року в Україні приблизно 60% концертів припадало на російських виконавців, 30% – на західних, і тільки 10% – на українських. Після 2014 року російські зірки стали значно рідше виступати в Україні, а кількість артистів з інших країн дещо знизилася.

Вартість квитків на виступи російських і українських зірок приблизно однакова – 370 і 330 грн. відповідно, а середня відвідуваність концертів росіян вища на 20%. При цьому за концерти західних виконавців українці платять втричі дорожче (980 грн. за квиток), а їх відвідуваність вдвічі вища, ніж російських виконавців.

Низька середня вартість виступів і невисока відвідуваність українських артистів пов’язана з тим, що статистика включає в себе велику кількість виступів в клубах і провінційних містах. Тоді як іноземці найчастіше виступають на великих концертних майданчиках по містах-мільйонниках.

Читайте також:
Руслана запустила перше 100% україномовне радіо – Radio1.ua, яке покриє також зону АТО. СЛУХАТИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна