“Свобода” продалася?” Бійку з “бурштиновими лобістами” в Рівненській облраді розбороняла поліція

 

Через бійку та штовханину, які виникли на сесії Рівненської облради після розгляду питання про надання приватним фірмам права на розробку бурштину, до залу засідань прибув загін поліції. Про це повідомляє ZIK.

“Загін поліції введено в сесійну залу Рівненської обласної ради після обговорення питання про надання одному з підприємств дозволу на розробку покладів бурштину“, – сказано в повідомленні.

Як зазначає видання, у громадських активістів, які були присутні в залі і протестували проти надання дозволу приватному підприємству на видобуток бурштину, виникли підозри, що заявники підкупили окремих депутатів.

Вони вигукували: “Свобода” продалася!”, після чого виникла штовханина.

Із кімнати, розташованої поза президією сесійної зали, зайшов загін правоохоронців і припинив протистояння.

Протести розпочалися після того, як одній із двох компаній-заявників було відмовлено у видачі дозволу, а на сесії оголошено перерву.

Зрештою Рівненська облрада дозволила приватним фірмам видобувати бурштин на Рівненщині, повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Рівне вечірнє“.

Фірма “Інклюз-8”, яку зареєстрували у Чернівцях навесні у квартирі багатоповерхівки, одержала погодження облради на отримання спецдозволу на користування надрами і видобуток бурштину на Володимиреччині, інформує видання.

Активісти кричали, що “депутати продали країну і зрадили тих, хто помирає на Сході”.

Поки активісти виступали проти, депутати 35 голосами дали погодження також ТОВ “Ред.Мет”, що видобуватиме бурштин на Дубровиччині.
Раніше ця фірма вже мала дозволи на розробку бурштинових покладів у регіоні.

“Голосували “Свобода”, БПП, “Батьківщина” та, схоже, Радикальна партія”, – зазначає “РВ”.

Читайте також:
В бурштинових краях знову сталися масові заворушення. ФОТО

Псевдополіцейські здійснювали напади на нелегальних копачів бурштину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна