Під Києвом виявили підземний бункер з БТРом, СПГ, ракетами до “Градів” тощо. ФОТО, ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

 

У передмісті столиці виявлено підземне сховище з великим арсеналом зброї, боєприпасів та БТРом. Знахідку оприлюднили працівники Київської місцевої прокуратури №8 спільно зі співробітниками Департаментів кіберполіції та карного розшуку Національної поліції України.

Схованка була облаштована у підземному бункері на території дачного поселення в Бориспільському районі на Київщині, зазначає прокуратура міста Києва у “Фейсбуці”.

arsenal-zbroyi-pid-kiyevom-1“Під час обшуку, який проводився із залученням фахівців вибухово-технічної служби та кінологічного центру, правоохоронці виявили 60 предметів зовні схожих на ракети до установок “Град”, два предмети схожі на снаряди до БМП (бойової машини піхоти), чотири предмети схожі на боєприпаси до ПЗРК (переносного зенітно-ракетного комплексу), близько 200 одиниць зброї схожих на протитанкові міни, СПГ (станковий протитанковий гранатомет), РПГ (ручний протитанковий гранатомет) та бронебійні снаряди. Також у приміщенні виявлено бронетранспортер”, – ідеться в повідомленні.

Фотогалерея:

arsenal-zbroyi-pid-kiyevom-2 arsenal-zbroyi-pid-kiyevom-3 arsenal-zbroyi-pid-kiyevom-4 arsenal-zbroyi-pid-kiyevom-5 arsenal-zbroyi-pid-kiyevom-6 arsenal-zbroyi-pid-kiyevom-7
<
>

Наразі обшуки тривають. Після їх завершення вилучені предмети будуть направлені на експертизу.

У прокуратурі не вказують, кому належить ділянка з бункером.

В рамках досудового розслідування, розпочатого за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), встановлюється канал надходження виявленого арсеналу.

ОНОВЛЕНО. Речник МВС Артем Шевченко зазначив, що це була операція Нацполіції.

За інформацією на сайті НПУ, виявлено “цехи з переобладнання та виготовлення предметів схожих на зброю, а також підземні складські приміщення, де зберігалася зброя та бойові припаси різного калібру до неї”.

“Сьогодні (4 листопада) у Київській області були проведено одночасні санкціоновані обшуки в цехах, складських приміщеннях та Інтернет-магазині, через які здійснювався обіг та реалізації предметів ззовні схожих на зброю та вибухонебезпечні речовини”, – зазначив перший заступник глави Нацполіції – начальник кримінальної поліції Вадим Троян.

За даними НПУ, знайдено 60 снарядів-ракет для установки «Град», 150 мінометних мін, 31 бронебійний снаряд, а також глибинну міну, авіабомбу, гармати для БМП, станково-протитанковий гранатомет, ручний кулемет та інше.

За словами Трояна, вилучені у ході обшуків предмети наразі направлені для проведення   балістичної експертизи, за результатами якої, при підтвердженні факту того, що останні є вогнепальною зброєю, організаторам даного промислу буде оголошено про підозру.

“Зараз правоохоронці встановлюють канали постачання виявлених предметів та речовин. Також проводиться ідентифікація осіб, кому вони були реалізовані”, – додав начальник кримінальної поліції.

Слідство триває.




ОНОВЛЕНО. Читайте пояснення на цю тему:
Підземний бункер зі зброєю під Києвом виявився складом “макетів”

Читайте також:
Поліція Києва виявила сховок з арсеналом зброї з АТО

За три дні в зоні АТО виявили вісім схронів з зброєю, із ракетами “Фагот” включно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна