Набула чинності Паризька кліматична угода

 

Паризька кліматична угода, яка має стримати глобальне підвищення температури, набула чинності в п’ятницю, 4 листопада. Про це повідомляє The Guardian.

Згідно з угодою, уряди всіх країн, які ратифікували її, серед яких США, Китай, Індія та країни ЄС, тепер несуть зобов’язання стримати зростання глобальної середньої температури не більше 2°С стосовно відповідного показника доіндустріальної епохи.

На думку вчених, це та межа, перейшовши яку зміна клімату, ймовірно, стане катастрофічною для всіх.

Країни зобов’язалися скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу в рамках угоди.

Проте, згідно з оприлюдненим напередодні звітом, навіть таке скорочення щодо викидів парникових газів може призвести до перевищення рівня, необхідного для утримання зростання температури не вище 2°С.
Тому екологи закликають міжнародну спільноту збільшити свої зобов’язання щодо скорочення викидів.

Як відомо, у квітні 2016 року 175 держав ООН підписали історичну кліматичну угоду, укладену наприкінці минулого року у Парижі.
Текст угоди, в якому прописано зобов’язання скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу, погодили в грудні минулого року в Парижі на кліматичній конференції СОР21.

Верховна Рада України ратифікувала Паризьку угоду 14 липня 2016 року.

Читайте також:
Україна приєдналася до історичної кліматичної угоди

Розрядка: вчені вирішили не пересовувати стрілки “Годинника Судного Дня”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна