Міноборони за період роботи ProZorro провело тендерів на 11,75 млрд. гривень

Міністерство оборони України за період роботи у ProZorro провело 1,09 тис тендерів із очікуваною вартістю 11,75 млрд. грн. Цей показник – найбільший серед решти міністерств. Про це повідомляє business.ua.

Як повідомляється, причинами цього є складна ситуація в країні, що змушує реформувати й оновлювати матеріальне забезпечення силових структур – нової патрульної поліції, Національної гвардії України, яка провадить службу в зоні проведення АТО.

За даними сайту аналітики bi.prozorro.org Міноборони за весь період проведення закупівель у ProZorro зекономило 633,57 млн. грн. По відношенню до очікуваної вартості закупівель ця сума становить 5,4%. Середній відсоток знижки під час проведення тендерів складає 12,81%. Щодо кількісних показників, то загальна кількість тендерів, проведених із лютого 2015 року становить 1,09 тисяч операцій, кількість учасників – 524, а кількість пропозицій на торги – 3,88. Водночас середня кількість пропозицій по всім закупівлям у ProZorro – 2,55.

У динаміці оголошення торгів пік за кількістю тендерів був у лютому 2016 року, коли очікувана вартість закупівель становила 4,17 млрд грн. Із цієї суми 65,4% становила вартість закупвель продуктів харчування, 25,8% – нафтопродукти і 7% – одяг та взуття.

Щодо переможців тендерів, оголошених Міноборони, то серед них у ТОП-3 входять наступні компанії: ТОВ “Геус-Груп”, яка в допорогових процедурах здійснила продаж на суму 909,19 млн грн. У цього постачальника Міноборони закуповує продукти харчування. На другому місці серед постачальників Міноборони – ТОВ “Візит”, із яким було здійснено торгів на суму 896,57 млн грн. Ця компанія також постачає продукцію харчування для міністерства. На третьому місці – ТОВ “Август пром”, сума торгів із яким становила 443,27 млн грн. Закупали в даного підприємства нафтопродукти.

Відповідно до показників, найбільшу частку серед товарів, закуплених Міноборони, займають нафтопродукти (паливо, джерела енергії тощо) – 29,2% від загальної суми тендерів. На другому місці – закупівлі взуття, одягу та аксесуарів (28,6%), на третьому – продукти харчування (24,6%).

Читайте також:
ГУ ДСНС Донеччини купило через Prozorro “наворочений” Pajero Sport за 1,2 млн.

Система ProZorro заощадила для держбюджету вже понад 5 мільярдів гривень

В Україні стартує нова програма закупівель DoZorro

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна