Лідер “ІД” аль-Багдаді втрачає контроль над бойовиками під тиском на Мосул

 

Військові США заявляють, що лідер угруповання «Ісламська держава» Абу Бакр аль-Багдаді втрачає контроль над своїми бойовиками під час наступу іракський урядових військ на місто Мосул, контрольоване ісламістами.

Ця заява Джона Дорріана, речника міжнародної коаліції під проводом США, яка бореться з ісламістами в Іраку та Сирії, з’явилася після того, як 3 листопада було порилюднено запис аль-Багдаді із закликом до своїх бойовиків не здавати Мосул.

За словами Дорріана, хоча автентичність запису не підтверджена, це є спробою лідерів угруповання «Ісламська держава» комунікувати зі своїми бойовиками, передає “Радіо Свобода“.

Наразі місце перебування очільника угруповання «Ісламська держава» невідоме. Систематично з’являються чутки про смерть чи поранення аль-Багдаді.

Як повідомляла “Новинарня“, 1 листопада іракські урядові війська зайшли у східні околиці Мосула. Це вперше за понад два роки іракські війська зайшли в місто.
Іракські урядові сили, бійці курдських загонів пешмерга, шиїтське ополчення за підтримки Ірану, а також представники сунітських племен наступають на Мосул з усіх боків, щоб витіснити бойовиків, які захопили друге за розміром місто Іраку місто в 2014 році.

Читайте також:
У Stratfor оцінили наступ проамериканської коаліції на Мосул в Іраку

В ході операції зі звільнення Мосула в Іраку загинув перший американський вояк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна