Українські НУО за підсумками е-декларування закликали Євросоюз виконати безвізове зобов’язання

Українська експертна спільнота та громадські організації закликали Євросоюз невідкладно запустити процедуру тріалогу (Європарламент, Єврокомісія, Європейська Рада) щодо рішення про скасування віз, а також не пізніше кінця 2016 року остаточно запровадити безвізовий режим для України.
Про це йдеться у зверненні понад 20 неурядових організацій, що об’єднує ключові аналітичні центри.

Громадські організації наголосили на тому, що з 1 вересня до 30 жовтня свої статки задекларували понад 103 тисячі посадовців, серед яких – президент України, члени уряду, народні депутати, судді, прокурори, і це є підставою говорити про значний успіх антикорупційних реформ у країні.

НУО висловили вдячність міжнародним партнерам, експертам та дипломатам ЄС, урядам країн G7 та членів Євросоюзу, представникам МВФ і ПРООН та наголосили на тому, що без їхнього тиску цей успіх навряд чи був би можливим.

“Водночас ми, представники громадянського суспільства та антикорупційні активісти, просимо Вас гідно його оцінити. Ключовим фактором успіху була обіцяна практична підтримка України, включаючи візову лібералізацію з ЄС для громадян України”, – наголошують представники НУО.

“Ми виконали ПДВЛ ще в 2015 році, довели, що можемо змусити систему працювати і віримо, що заслужили на аналогічні дії з боку ЄС”, – йдеться у зверненні.

Експерти зазначають, що затримка зі скасуванням віз вже зараз породжує в Україні зневіру в надійності Європейського Союзу.

“Саме тому ми закликаємо ЄС невідкладно запустити процедуру тріалогу щодо рішення про скасування віз, а також не пізніше кінця року остаточно запровадити безвізовий режим.

Оперативне рішення щодо візової лібералізації не лише посилить довіру українського суспільства до європейських партнерів, а й гарантуватиме незворотність європейського курсу української влади”, – мовиться у зверненні.

Експерти наголосили, що подальше просування дорогою реформ не має затримувати рішення ЄС щодо візової лібералізації для України.

Зверненння підписали:
Реанімаційний пакет реформ
ГО “Європейська правда”
“Трансперенсі Інтернешнл Україна” (TI-Україна)
Центр демократії та верховенства права (CEDEM)
ГО “Центр протидії корупції”
Центр політичних студій та аналітики “Ейдос”
Центр UA
ГО “Антикорупційний штаб”
ГО “Центр сприяння реформам”
ГО “Європа без бар’єрів”
Український незалежний центр політичних досліджень
Інститут світової політики
Інститут Євро-Атлантичного співробітництва
Центр громадянського представництва “Життя” 
Центр економічної стратегії
ГО “Детектор медіа”
ГО “Культурна асамблея”
Центр локального самоврядування
ГО “Асоціація розвитку та безпеки”
“Пласт” – Національна скаутська організація України
Благодійний фонд “Восток-SOS”
ГО “Український науковий клуб”
Ініціатива E+
ГО “Ліга інтернів”
Міжнародний фонд “Відродження”

Читайте також:
КВУ: антикорупційна реформа в частині е-декларування є успішною

Підсумки е-декларування: подано 103 тисячі звітів, “просачкували” 7 депутатів

Читайте за тегом: е-декларації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна