У Глухові шукають, де – замість недобудованих казарм – розселити бійців 58-ї бригади з-під Авдіївки

 

У місті Глухів на Сумщині шукають місця для розселення військовослужбовців 16-го батальйону 58-ї мотопіхотної бригади ЗСУ, які прибули сюди для відпочинку після зони АТО. Про це в середу, 2 листопада, під час зустрічі з командирами підрозділу повідомив в.о голови Сумської облдержадміністрації Олександр Марченко.
Раніше виник скандал навколо незадовільних умов розміщення підрозділу.

„Це питання обговорювалося з керівництвом міста Глухова та Глухівського державного педагогічного університету. Знайдено домовленість, що 50 військовослужбовців будуть розміщені у гуртожитку ВНЗ. Для них уже підготовлені кімнати. Наразі частина військових вже розселена в інших навчальних закладах, у приватному секторі”, – зазначив керівник ОДА.

Марченко проінспектував низку об’єктів міста Глухова, які можуть бути підготовлені для розміщення решти військових, і дав доручення в найкоротші терміни вирішити всі необхідні питання.

Як відомо, у Глухові казарми виявилися не готові для розміщення прибулих з-під Авдіївки бійців 58-ї окремої мотопіхотної бригади, яка сформувалася 2015 року без одного ППД в Сумській області. Фірма, яка виграла тендер Міністерства оборони на будівництво казарм, через брак фінансування не змогла вчасно завершити роботи.
За цим фактом міністр оборони Степан Полторак доручив Військовій службі правопорядку провести перевірку умов розміщення бійців 58-ї окремої механізованої бригади у Глухові, які приїхали на відпочинок з Авдіївки.
За відсутності даху над головою військовослужбовці були тимчасово розміщені в наметовому містечку.

Читайте також:
Інвалідам АТО та родинам загиблих виділять кошти на самостійне придбання житла.
ДОКУМЕНТИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна