Місію ОБСЄ так і не пускають на ділянки розведення військ

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не отримала доступ до ділянок розведення біля Золотого, Станиці Луганської в Луганській області та Богданівки на Донеччині. Про це прес-служба місії повідомила на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Сьогодні (2 листопада) знову обмежено доступ СММ ОБСЄ до ділянок розведення Первомайськ/Золоте, Станиця Луганська, Петрівське/Богданівка”, – йдеться в повідомлені.

За словами представників місії, збройні сили України та бойовики не змогли гарантувати безпеку СММ ОБСЄ, в зазначених районах можливе замінування території.

Читайте також:
Місія ОБСЄ ігнорує вимоги розведення сил на Донбасі – не працює вночі, коли стріляють

Як писала “Новинарня“, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів у трьох зонах на лінії розмежування. Документом передбачено розведення на 1 км з кожного боку в Золотому, Петрівському і Станиці Луганській.
При цьому спостережна місія ОБСЄ вперше зобов’язалася проводити цілодобовий моніторинг виконання домовленості про припинення вогню, яке має передувати розведенню.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому на Луганщині, 7 жовтня – у Петрівському на Донеччині. На 9 жовтня було заплановано розведення сил у Станиці Луганській, але воно так і не відбулося через обстріли з боку бойовиків.

Читайте також:
Тука: Розглядається ще три зони розведення військ. Мета – досягти миру

Касьянов порівняв розведення військ із буйним сусідом у вашій хаті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна