Віра Савченко у суді дала свідчення про викрадення її сестри

 

Сестра депутатки Надії Савченко Віра дала свідчення у суді проти ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького.

Зокрема, вона назвала Плотницького одним з співучасників викрадення Надії в червні 2014 року в Луганській області та вивезення її на територію Росії, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

“У судовому засіданні першою свої покази надала сестра Надії Савченко Віра, яка повідомила суду обставини викрадення та незаконного переправлення останньої через кордон України до Російської Федерації, а також підтвердила причетність Ігоря Плотницького та інших осіб до вчинення цих злочинів”, – зазначено в повідомленні.

Крім того, як співучасника викрадення своєї сестри Віра Савченко вказала так званого “начальника контррозвідки ЛНР” Володимира Громова.

На наступному засіданні, яке відбудеться 10 листопада, заплановано допит Надії Савченко та її матері.

Справу СБУ ще в березні 2016 року завершила розслідування проти ватажка “ЛНР” Плотницького у справі Савченко.

Читайте також:
“Ще один подвиг” і хороший піар. Як Савченко до Москви їздила

Як відомо, офіцер Збройних сил України Надія Савченко потрапила в полон до бойовиків “ЛНР” у червні 2014 року після невдалого бою під селищем Металіст. На той час Савченко взяла відпустку і воювала як доброволець баталйьону “Айдар”.
Від початку липня 2014 року вона була ув’язнена в Російській Федерації, під час полону стала народним депутатом України, кілька разів оголошувала голдування. Полон Савченко набув величезного розголосу в Україні та світі.
22 березня 2016 року суд у Донецьку Ростовської області РФ засудив Надію Савченко до 22 років ув’язнення за обвинуваченням у причетності до загибелі двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії — Ігоря Корнелюка та Антона Волошина. Також Савченко оштрафували на 30 тис. рублів за “незаконний перетин кордону”.
25 травня 2016 року відбувся обмін Надії Савченко на спецназівців ГРУ ГШ ЗС Росії Єрофеева та Александрова, засуджених у Києві за воєнні злочини на Донбасі.

Після звільнення депутатка Савченко неодноразово піддавалася гострій критиці через її заклики примиритися з сепаратистами та вести прямі переговори з їхніми ватажками про звільнення інших українських заручників.
При цьому Надія Савченко заявляла, що їздила до сепаратистів на непідконтрольну територію Донбасу. Після цього її допитали в СБУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна