В Україні стартує нова програма закупівель DoZorro

 

З 1 листопада в Україні стартує нова програма DoZorro. Це інструмент, який дозволить постачальникам скаржитися на дії замовників. Про це повідомив координатор напрямку реформування державних закупівель, співкоординатор системи ProZorro Віктор Нестуля в інтерв’ю “Громадському радіо“.

“Одна з функцій системи DoZorro, яку ми завтра представимо, полягатиме в оцінці сервісів в системі ProZorro. Це буде оцінка від постачальника замовнику. На кожному з етапів буде своя оцінка, яка згенерує нам індекс відносин між постачальниками. Відповідь на оцінку зможе надати і замовник. Висловитися зможе кожен”, – розповів він.

Водночас Нестуля наголосив, що система має стати місцем, де відомостями про практику та ефективність закупівель зможуть користуватися як замовники, так і постачальники, представники громадськості і контролюючих органів.

“Зараз є великий запит на ефективність закупівель. Але цю інформацію має бути локалізовано в одній точці. Це також сприятиме вихованню громадського суспільства. Ми вже створили і запустили модулі аналітики, які ми вже запустили і запустимо. Систему ризик індикаторів ми розробляємо спільно з Київською школою економіки за підтримки Open Contracting Partnership і ЄБРР. Наш юніт по юридичній підтримці розробляє конкретні рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації, дає онлайн підказки і онлайн інструменти, як наприклад підготувати лист і надіслати його”, – сказав він.

Також Нестуля повідомив, що в запуску DoZorro братимуть участь два майданчики: Prom.ua і Державні закупівлі онлайн.

З його слів, у штаті уже є два спеціалісти, які можуть аналізувати інформацію, крім того система держзакупівель разом із Київською школою економіки запускаємо навчальний курс.

Читайте також:
Система ProZorro заощадила для держбюджету вже понад 5 мільярдів гривень

Система публічних закупівель ProZorro стала обов’язковою по всій Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна