Фінські спецслужби занепокоєні: росіяни скуповують нерухомість для військових цілей

Фінські спецслужби заявили, що нерухомість, придбана іноземцями, а особливо росіянами, в Фінляндії може бути використана з військовою метою. Про це йдеться в доповіді спецслужб, яка була спрямована в парламент країни, повідомляє Iltalehti.

“Ці заходи можуть бути підготовкою до майбутнього впливу в кризовій ситуації. Йдеться про операції з нерухомістю, з якими не пов’язана жодна бізнес-логіка”, – зазначається в документі.

Власник придбаної будівлі може використовувати її для закриття транспортних шляхів і розміщення військ в кризовій ситуації, переконані спецслужби.

Найбільшу підозру в них викликають росіяни з подвійним громадянством, адже всі вони зобов’язані співпрацювати з секретними службами РФ.

Згідно з даними спецслужб, у Фінляндії перебуває багато іноземних агентів. Їх число, за оцінками поліції безпеки, “одне з найбільших у західних країнах” по відношенню до чисельності населення.

Читайте також:
Російський винищувач порушив повітряний простір Фінляндії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна