Підсумки е-декларування: подано 103 тисячі звітів, “просачкували” 7 депутатів

 

У Національному агентство із запобігання корупції підбили підсумки подачі електронних декларацій. Про це під час брифінгу заявив заступник голови НАЗК Руслан Радецький.

“Зареєстровано в системі користувачів більше 115 тисяч. До реєстру декларацій за 2015 рік подано більше 103 тисяч, в тому числі виправлених декларацій – 11 700″, – сказав він.

За словами члена НАЗК, е-декларації поли 413 народних депутатів та 79 працівників Кабміну.

Посадовці держслужби категорії “А” і “Б” подали 92 709 декларацій, представників місцевого самоврядування – 30 422, судді – 734, прокурори – 877, слідчі – 852.

Не подали декларації сім народних депутатів: В’ячеслав Богуслаєв і Анатолій Гіршфельд (обидва – група “Воля народу”), Ігор Шкіря (група “Відродження”), Юрій Шухевич (фракція Радикальної партії Олега Ляшка), сестра головного військового прокурора Марія Матіос (фракція Блоку Петра Порошенка), а також позбавленні недоторканності Олександр Онищенко (група “Воля народу”) і Сергій Клюєв (фракція “Опозиційний блок”), які втекли з країни.

Марія Матіос заявила, що не подала електронну декларацію через фізичну неспроможність (із вересня перебуває на стаціонарному лікуванні).
Олександр Онищенко у коментарі “Українській правді” сказав, що він подав декларацію, бо всі його документи перебувають у НАБУ.

Як відомо, останнім днем подачі електронних декларацій було 30 жовтня.

Як відомо, очікувалося загалом близько 50 тисяч декларацій від чиновників перших двох категорій, однак ще стільки ж держслужбовців нижчого класу подали звіти достроково.

За законом, умисне неподання декларації карається штрафом від 2500 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до 2 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

“Хотів би нагадати суб’єктам декларацій, що у разі несвоєчасного подання настає відповідна адміністративна відповідальність… Якщо суб’єкт декларування подав несвоєчасно декларацію без поважних причин – тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Це 850-1700 гривень”, – заявив член НАЗК Радецький.

“Несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані також тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів. Це 1700-3400 гривень”, – додав він.

Читайте про інші е-декларації за тегом: е-декларації

Е-декларація Порошенка: мільярдер віддав на благодійність і армію 400 млн.

Е-декларація Тимошенко: “Рух опору”, ювелірка, маєток в оренді від Шарапової,
решта на чоловікові

Турчинов задекларував $1,5 млн., бібліотеку церковних стародруків і власні твори

Мільйонер із нетрів: Ляшко задекларував мільйони, мега-квартиру, 6 ділянок,
дорогі авто й годинники та… вила

Волонтер Донік про е-декларації: крадені мільйони проти відрахувань для армії по 20 грн. з пенсій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна