На Донбасі виникла загроза екологійної катастрофи. Бойовики блокують роботи із запобігання

 

Керівники ОРДО блокують прагнення України відвернути екологіну катастрофу на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні штабу АТО.

“Складається враження, що загроза виникнення гуманітарної та екологічної катастроф і є та мета, яка переслідується керівниками ОРДО ненаданням гарантій безпеки на проведення даних робіт”,  йдеться в повідомленні.

Затримка або не виконання відновлювальних робіт на зазначених об’єктах створює передумови виникнення гумантарної і екологічної катастроф, які можуть торкнутися десятків а може і сотні тисяч мирних жителів  по обидва боки лінії зіткнення сторін.

Українською стороною СЦКК отримано письмове підтвердження про відмову без пояснення причин надати гарантії безпеки при проведенні ремонтно-відновлювальних робіт за заявками Авдіївського коксохімічного заводу та Красногорівського вогнетривкого заводу.

Повідомляється, що протягом значного періоду відновлювальні роботи не проводяться внаслідок відсутності підтвердження гарантій безпеки дотримання режиму припинення вогню з боку ОРДО від російської сторони СЦКК.

Крім того, наразі не поступало відповіді щодо надання гарантій безпеки при проведенні ремонтно-відновлювальних робіт по заявкам Фенольного заводу та Бахмутського Аграрного Союзу.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна