Волонтер Донік про е-декларації: крадені мільйони проти відрахувань для армії по 20 грн. з пенсій

 

Роман Донік
армійський волонтер (Харків)

(FB)

Ось я особисто другий день як хворий. Точніше, як міцно побитий і тому хворий. Я не мав жодних ілюзій з приводу нашого політичного і чиновницького бомонду. Але, все одно, те, що вилізло, якось уже зовсім за межею. Мабуть, це буде найбільш особистий “виворітний” пост за весь час.

Ось особисто я третій рік перебуваю в стані стресу. Не тому, що мало сплю, багато їжджу і намагаюся вирішувати багатозадачні питання. А тому, що третій рік я практично щодня змушений робити те, що ненавиджу. Що в силу виховання (можна назвати це комплексами) вважаю принизливим. Я прошу.

Я практично щодня жебраю.

Здавалося б, можна звикнути за два роки. Але ні. Щоразу, коли я додаю реквізити, я відчуваю дикий сором і незручність.

У мене досить багато друзів, за моїми мірками. Правда, не дивлячись на мій долбо@бічеській характер, їх багато. Ще більше людей, які готові мені допомогти і раді це зробити. Багато з цих людей досі ображаються, що далеко постфактум дізнавалися про минулу операцію, про заліт в лікарню, лікуванні після контузії, про багато речей, у яких вони могли б і були раді мені допомогти. Але так вийшло, що з тих самих комплексів/виховання, я звик справлятися з особистими проблемами сам.

Я не люблю просити. Я ненавиджу просити. Понад те, я погано вмію приймати допомогу і дякувати за неї. Мені соромно і ніяково через це. Але я змушений два з гаком роки наступати собі на горло щодня. Тому що в мене просто не було іншого виходу з тієї ситуації, в якій опинився я, в країні, яка так само опинилася в цій ситуації. І зараз, в кінці цього посту, я наступатиму собі на горло і, ненавидячи себе, додавати реквізити.

За два з гаком роки мене, часто до сліз, торкали люди, які допомагають армії. Це були різні люди і різні обставини. Це й регулярні платежі, автоматично налаштовані відрахування із зарплат і пенсій. І дитячі гроші. І гроші, відкладені старими на похорон. І гроші людей з окупованих територій. З Росії. Гроші людей, які стали біженцями. Про це можна розповідати цілодобово.

І ось зараз ці ось декларації. Я не знаю, чому саме зараз мене так це різонуло. Боляче різонуло.

Напевно, тому, що я все-таки десь у глибині душі сподівався, що зараз все хоч якось, хоч у чомусь жертвують чимось. Ну як ті люди, про пожертви яких можна говорити цілодобово.

Ось я прокинувся сьогодні і знаю, що за тиждень мені потрібно кров із зубів десь знайти гроші, щоб закрити найбільш кричуще. Це движок для вбитого “галоппера” в 93-й [бригаді], який нарешті знайшли в хорошому стані. 1200 у.о. Це шість генераторів, два з яких дизельні від 5 КВт. Це повністю підготувати до зими екіпажі “шилок”. Хоча ні, це можна перенести на наступний тиждень. Це утеплити спостережні пункти і БУАР (батарея управління армійської розвідки – “Н”). Це термобілизна в Пісочницю і Кримське. Біноклі для піхоти туди ж. Це світильники й обшивка стін для ЗКП (запасний командний пункт) 128-ї бригади. Це фольгований спінений поліетилен для бліндажів на самому передку для 93-ї і 128-ї. Медикаменти. Конвертор. Перетворювачі напруги для САУшок. Шапки для піхоти 93-ї. Піна монтажна. Так. Багато монтажної піни. Виявляється, це найкрутіше утеплює, ліквідуючи щілини.

Папір А4. Тому що з кожним днем все більше паперів. І навіть якщо від тебе до бойовиків 300-500 метрів, то паперу потрібно писати. Інакше не буде нічого. Навіть їжі.

А потім знову в мене думки повертаються до цих грьобаних е-декларацій. До мільйонів, десятків мільйонів доларів готівкою. У людей, які їх явно не заробили. Такі гроші не можна заробити – можна тільки вкрасти.

І обов’язкові платежі в “Приваті” по 20, 30 гривень. Із пенсій, з дитячих нарахувань, із зарплат.

Я коли-небудь, ну потім, зберуся, навчуся й прокляну їх усіх. Складу список і прокляну.

Я знаю, що я можу. Я здатний. А ось зараз. А ось зараз… А зараз мені знову потрібно наступити собі на горло і просити. І це у стократ важче робити, після цього декларування.

Вже вибачте за соплі. Накрило.
………………
Допомогти перемозі? Це легко
Репост це теж допомога.
Для тих, хто хоче допомогти грошима
Гривня: карта Приватбанку 5168 7572 8903 0092 Донік Роман
PayPal: [email protected] (з позначкою до платежу Donik)
Питання? Телефонуйте 093 487 99 36 Роман
…………..
Посилки можна відправляти на Харків “Новою поштою”.
За рахунок одержувача.
1-ше відділення “Нової пошти”.
Казаков Анатолій 050 400 56 24

Читайте також:
Мільйонер із нетрів: Ляшко задекларував мільйони, мега-квартиру,
6 ділянок, дорогі авто й годинники та… вила

Декларація Кулика: як “викрутився” прокурор АТО, обвинувачений НАБУ в незаконному збагаченні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна