Мільйонер із нетрів: Ляшко задекларував мільйони, мега-квартиру, 6 ділянок, дорогі авто й годинники та… вила

 

Народний депутат України, голова Радикальної партії Олег Ляшко подав електронну декларацію за 2015 рік, з якою «Новинарня» ознайомилася на сайті НАЗК.

Ляшко, який у 1990-х роках був опозиційним журналістом, а з 2002 року незмінно входить до складу парламенту, задекларував готівкові кошти в сумі 740 тисяч доларів, 90 тисяч євро та 890 тисяч гривень.

На рахунках у Ляшка – 190 700 гривень в «Ощадбанку» та 1 844 775 гривень у банку «Аркада». При цьому корпоративні права Ляшка – лише в ЗАТ «Редакція газети Політика» (третина).

Росіта Олександрівна Сайранен, яку Ляшко називає своєю дружиною, у декларації вказана як «особа, яка спільно проживає, але не перебуває у шлюбі».
Також в е-декларації записана дочка Ляшка – Горбенко Владислава Віталіївна.

У Росіти є готівка в таких обсягах: 760 тисяч гривень, 200 тисяч доларів, 40 тисяч євро.

Серед нерухомості Ляшка вказана величезна квартира площею 367 кв. м у Києві, придбана у квітні 2010 року, ще одна квартира в Києві площею 95,5 кв. м (2007 р.), офіс та машиномісце в Києві, гараж у Прилуках, а також 6 земельних ділянок у селі Княжичі Броварського району під Києвом, усі – площею 210 кв. м, придбані в 2009 році (разом – понад 12 соток).

маєток Олега Ляшка в Козині. Кадр відео з каналу 271studio

маєток Олега Ляшка в Козині. Кадр відео з каналу 271studio

Олег Ляшко вказав у декларації маєток у фешенебельному селі Козин Обухівського району під Києвом, де він із 2014 року проживає по сусідству з Андрієм Клюєвим.
Головний «радикал» записав земельні ділянки площею 450 та 142 кв. м, а також житловий будинок площею 215,9 кв. м як «оренда» у громадянина на ім’я Савицький Артем Валентинович.

Нагадаємо, раніше Ляшко розповідав, що переселився в цей маєток тоді, коли йому загрожувала небезпека під час Революції Гідності.
Як повідомляла «Новинарня», за час проживання в селищі мільйонерів Ляшко майже вдвічі збільшив висоту паркану. Саме в цей будинок нібито помилково прийшли слідчі прокуратури у червні 2016 року, коли мали проводити обшук у сусіда Ляшка Клюєва.

Читайте також:
Завдяки “помилці” ГПУ спливла фешенебельна нерухомість Ляшка поруч із Порошенком

Як відомо, Олег Ляшко платить за оренду цього маєтку лише 5 тисяч гривень на місяць.

У власності Росіти вказана квартира в Києві площею 66 кв. м.

У розділ «цінне рухоме майно» Ляшко записав: колекцію монет, випущених Національним банком України (метал – нейзильбер, срібло, золото), набуті з 1997 по 2015 рік, годинники Vacheron Constantin (подарунок 2002 року), Ulysse Nardin (2004), Breguet (2010), Audemars Piguet (2012), тренажер – бігову доріжку Technogym, велотренажер тієї ж марки, набори меблів для спальні та вітальні виробництва Італії, ще 5 монет іноземного походження із срібла та золота, а також «вила – селянські».

Читайте також:
Читаючи е-декларації. Навіщо українському чиновнику дорогий швейцарський годинник

В останні дні е-декларування колекціонера годинників забомбили пропозиціями сотні чиновників

На Росіту Олександрівну Сайранен записані ювелірні вироби – «комплект з білого металу, з чорним жемчугом та дорогоцінним камінням (сережки, каблучка)», браслет з металу білого кольору з дорогоцінним камінням, комплект із жовтого металу з емаллю та дорогоцінним камінням (сережки, каблучка, хрестик), кольє та сережки з металу білого кольору з дорогоцінним камінням, каблучка та сережки з металу білого кольору з дорогоцінним камінням.




Ляшко володіє автомобілями Toyota Land Cruiser (із 2005 року, рік випуску 2004), Mazda CX-5 (2014 р.), Mercedes-Benz S 500L 4MATIK 2006 року випуску (із 2010 р.). Вартість усіх засобів невідома.

За 2015 рік Олег Ляшко отримав у Верховній Раді зарплату в розмірі 79 596 грн. та 80,5 тис. грн. на ведення депутатської діяльності.

Крім того, він мав доходи від відчуження нерухомого майна: у ТОВ «АСФА лайн» – 992 388 грн. та 992 388 грн., а також від громадянки Вероніки В’юн – дохід від відчуження рухомого майна на суму 2 245 500 грн.

У розділі «Видатки та правочини суб’єкта декларування, щодо яких право власності, володіння чи користування припинено», Ляшко двічі записав «Нерухоме майно. Земельна ділянка» та один раз – «Нерухоме майно. Житловий будинок», не вказавши інших даних.

Згідно з декларацією, політик є членом Благодійного фонду Олега Ляшка та Всеукраїнського благодійного фонду Олега Ляшка «Українська ідентичність».

Читайте також:
Ляшко “спалився” на амбарній книзі “Регіонів” і пішов домовлятися з Порошенком

Ляшко про “амбарну книгу” ПР: Казань брав, Астрахань брав, Партію регіонів не брав

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна