Росія відправила в Сирію корабель ЧФ РФ, який недавно атакував українське судно біля газових родовищ

 

Російська Федерація відправила з анексованого Криму до Сирії бойовий корабель Чорноморського флоту “Сметливый”. Про це повідомляє “Российская газета“.

“Сторожовий корабель Чорноморського флоту “Сметливый” під командуванням капітана 3 рангу Сергія Савченкова вийшов із Севастополя і взяв курс на Босфор, до берегів Сирії”, – пише видання.

На борту перебуває так звана “група антитерористичної діяльності” зі складу окремої бригади морської піхоти ЧФ, якою командує полковник Дмитро Усков.

Планується, що корабель кілька місяців діятиме в складі оперативного з’єднання ВМФ у далекій морській зоні.

Як повідомляла “Новинарня“, саме СКР “Сметливый” здійснював небезпечні маневрування біля корабля морської охорони ДПСУ “Поділля” 8 вересня 2016 року в Чорному морі, коли українське прикордонне судно збирало доказову базу щодо фактів незаконної економічної діяльності Російської Федерації в районах платформ Голіцинського і Одеського газових родовищ, незаконно анексованих Росією.

“Сметливый” – останній діючий фрегат 61-го проекту, загалом їх у радянський час було випущено понад 20. Фрегат був введений в експлуатацію в 1969 році.

Нагадаємо, РФ відправила авіаносну групу російських військових кораблів до Сирії з Північного моря. Група включає вісім кораблів військово-морського флоту РФ, серед яких – єдиний російський авіаносець “Адмірал Кузнєцов”, єдиний російський важкий атомний ракетний крейсер “Петр Великий”, а також великий протичовновий корабель “Віце-адмірал Кулаков”.

Читайте також:
Путін підписав закон про безстрокове розміщення російської авіації в Сирії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна