Горбатюк розповів, скільки грошей у справі Януковича вони виявили й арештували

 

Керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що на закордонних рахунках соратників екс-президента Віктора Януковича, не рахуючи справи Арбузова, Курченка і Клименка, виявлено понад 250 млн. доларів, з яких заарештовано більш як 32 млн. доларів. Про це він заявив в інтерв’ю ДТ.ua.

“За зверненнями нашого департаменту, навіть без урахування справ Арбузова, Курченка і Клименка, які в нас забрали, виявлено та блоковано закордонні активи і грошові кошти колишніх чиновників на загальну суму понад 107 млн. доларів, 122 млн. швейцарських франків, 22 млн. євро. Під час слідства з цих коштів за кордоном заарештовано приблизно 30,6 млн. доларів, 515 тис. євро, 1 млн. 375 тис. швейцарських франків”, – розповів він.

Крім того, за словами Горбатюка, на рахунках у банках України заарештовано понад 35 млн. грн., 15,3 млн. доларів, 542 тис. євро, цінні папери на суму 722 млн. грн. і 5,5 млн. доларів, кошти підконтрольних компаній на суму 1 млрд. грн., а також 5 млн. доларів, знайдені під час обшуків.

“Повернути повинні були все, що на даний час заарештовано”, – сказав Горбатюк.

Також представник ГПУ заявив, що в рамках розслідування злочинів соратників Януковича заарештовано 64 земельні ділянки, понад 200 об’єктів житлового і нежитлового фонду, 40 гаражів, 37 автомобілів, вісім водних транспортних засобів, а також картини, годинники, золоті зливки, ікони тощо, вартість яких встановлюється.

Як повідомляла “Новинарня“, 24 жовтня в Генпрокуратурі оголосили, що передають справи за обвинуваченнями у зловживаннях екс-президента Януковичем, які розслідувалися департаментом Горбатюка, іншому підрозділу Генпрокуратури.
Департаменту спецрозслідувань залишили розслідування справ про вбивства на Майдані.

Читайте також:
Адвокатка Майдану: Геніальний план Луценка дивним чином збігся з цілями захисту Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна