Доба в АТО: більше півсотні обстрілів, один загиблий, багато поранених, 4-годинний бій у промзоні

 

За минулу добу, 28 жовтня, в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок бойових дій на Сході один український військовослужбовець загинув, сім бійців поранені. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 55 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників, повідомили в штабі АТО.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 28 провокацій проти сил АТО. Українські позиції поблизу Павлополя та Старогнатівки терористи обстрілювали з кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї. В районах Талаківки, Тарамчука, Славного, Водяного, Мар’їнки і Красногорівки бойовики вели вогонь з мінометів калібрів 82 та 120 мм. У Широкиному, окрім мінометів, сили АТО зазнали обстрілів з кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 17 випадків порушення режиму припинення вогню з боку ворога. Біля Новоолександрівки та Новозванівки противник здійснив обстріли сил АТО з кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї, а на околиці Станиці Луганської і в Кримському – з мінометів калібрів 82 та 120 мм, озброєння БМП.

На Донецькому напрямку відбулося 10 обстрілів українських позицій. Поблизу шахти Бутівка противник використав проти захисників України кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.
В районах оборони Авдіївки і Троїцького по підрозділах ЗСУ відкривали вогонь зі ствольної артилерії калібру 122 мм. Також на цій ділянці обстріли тривали з озброєння БМП, мінометів калібру 82 мм, гранатометів, стрілецької зброї.

Про те, як уночі промзона Авдіївки потрапила під сильний артобстріл, окремо розповів речник МОУ Андрій Лисенко.
“В Авдіївській промзоні вчора відбувся надзвичайно потужний обстріл із важкого озброєння. Він тривав безперервно майже чотири години. По наших позиціях було випущено не менше ніж 130 мінометних мін різного калібру та артилерійських снарядів”, – зазначив він.

Лисенко підкреслив, що українські війська були змушені також відкривати вогонь у відповідь.

Читайте також:
Через обстріли у пропускному пункті “Гнутове” утворилася кількакілометрова черга

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна