Roshen: Путін підтвердив, що не дає продати Липецьку фабрику

 

Виступ президента Росії Володимира Путіна на засіданні клубу “Валдай” 27 жовтня підтвердив, що за всіма перевірками, кримінальними справами та арештом майна, через яке неможливо продати Липецьку фабрику, стоїть сам Путін. Про це заявив президент корпорації Roshen, що належить Петрові Порошенку, В’ячеслав Москалевський.

“Для нас дивно, що така велика фігура, як президент РФ, цікавиться такими дрібними речами, як життєдіяльність нашої фабрики в Липецьку”, – цитує Москалевського прес-служба корпорації.

“Виступ Путіна лише підтвердив для нас те, що ми і так знали ще з 2014 року – за всіма перевірками, кримінальними справами та арештом майна, через яке ми не можемо продати фабрику, стоїть він”, – заявив президент фірми.

“Він тримає наші липецькі активи в заручниках на своїй території, а ми виводимо всі дивіденди, отримані від них, і вкладаємо їх в благодійні проекти і наше виробництво в Україні”, – сказав Москалевський.

У компанії також підтвердили, що за період 2014-2016 років корпорація отримала й вивела в Україну дивіденди від своїх липецьких активів у розмірі 72,062 млн. доларів.
“З цієї суми до бюджету України було сплачено 125,628 млн. гривень податків. Решту грошей корпорація системно вкладає в благодійні проекти та інвестує в розвиток виробництва в Україні”, – повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, 27 жовтня президент Росії Володимир Путін заявив, що фабрика “Рошен” у Липецькій області, яка належить президентові України Петру Порошенку, продовжує працювати.
“Там є певні проблеми, пов’язані з неповерненням ПДВ, і судові органи ввели певні обмежувальні заходи, але фабрика працює, працює ритмічно, виплачує зарплату, отримує прибуток”, – зазначив Путін.

Читайте також:
“Ротшильди” отримали “Рошен” у сліпий траст ще в січні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна